Ana içeriğe atla

Yeni Yıl Faciası ve Anlayış Faciası

Bildiğiniz üzere 7 gencimizi verdik 2009'un karlı 1 Ocak'ına. Gözyaşları ile girdik, umutlarımızı tazelediğimiz, bitişleri yeniden başlamalara değiştiğimiz yeni bir yıla.

İnsanların acıları, yaraları var. Ateş düştüğü yeri yakar ve yakıyor da. Ama gelin görün ki; Başkent Doğalgaz A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani DEMİR'in açıklamaları içinde şu cümleye de rastlıyoruz:

"Gençlerin herbiri bir tarafa düşmüş, kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi beldenüstü yarıçıplak... Ben bu travmayı uzun süre atlatamam."

Ne demek bu Allah aşkına? Bu bir acı ifadesi mi? Acı ifadesi ise başka bir ifade tarzınız yok mu? Önemli bir kurumun genel müdürü olarak veryansınınızı ederken hangi ateşe odun attığınızı, hangi yüreklerdeki acıyı kızgınlığa sürüklediğinizi görmüyor musunuz? Lütfen yapmayın artık. Lütfen acıları hiçbir kesim başka yönlere çekmesin artık. Bırakın herkes kendi acısını olması gerektiği gibi yaşasın. Lütfen, lütfen, lütfen, lütfen.

Kaynak: www.hurriyet.com.tr

Yorumlar

Onur BİÇER dedi ki…
Haber girildikten sonra sayın Genel Müdür'ün istifa etmiş olduğunu gördüm. İstifa gerekçesinde, sözlerinin çarpıtıldığını ifade etmiş ve bu nedenle de ailelerden özür dilemiş. Olması gereken şeyler bunlar. Keşke olayların sıcaklığı ile kendinizi başında bulunduğunuz makamın gerektirdiği şekilde, kelimelere kaptırmasaydınız da yüreklerin acısını dağlamasaydınız, böyle bir istifa durumunda kalmasaydınız...
Baris dedi ki…
ah abi bi bilsen neler deniyor.
vakit diye bir gazete var insanı türk olduğundan utandırdıyor.
Baris dedi ki…
"dün de yazdım ya... ankara cankaya’da “3’ü kız, 4’ü erkek 7 öğrencinin, gaz kaçağından ölümü”yle ilgili habere “yılbaşı felâketi” dışında, acaba nasıl bir başlık atılırdı?.. 7 öğrencinin ölmesi, bir “facia” veya “felâket” değil mi?.. bu olay, “yılbaşı gecesi” meydana gelmedi mi?.. o evde “içki” içilmedi mi, “dans” edilmedi mi?.. kısacası, “kızlı-erkekli grup”, gecenin bir vaktine kadar “eğlenmedi” mi?.. eee, daha ne?.. böyle bir olaya “yılbaşı felâketi” başlığı atmayıp da, ne diyecektik?.. “felâket”se, felâket!.. “yılbaşı”ysa, yılbaşı!.."

bunu yazıyorlar, sonra evde esrar bulundu diyorlar. ve halkımız da okuyor evet ohh beter oldu çocuklara diyor.
kendilerine üzülüyor tez zamanda bu diyarlardan göçmelerini temenni ediyorum..
Adsız dedi ki…
yalan haber yazan dinci basındaki adi insanalrın yatacak yeri yok.. toprak onları kabul etmeyecek..
şerefsizlik bu ancak..
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Çocukların ne yaptığının, hangi şekilde olduklarının ne önemi var. Ulan size ne! demek geliyor içimden en hafif şekliyle. Pırıl pırıl 7 genç, 7 insan, 7 ana kuzusu adına ne derseniz deyin 7 tane can gitti. O acıyı paylaşıp, yürekleri yanacakken, sorumlusu biz değiliz açıklamaları bütün sinirlerimi alt üst etti.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.