Ana içeriğe atla

Racismo A La Turca ?

"Milliyet gazetesinin haberine göre: "Ankaraspor’un Meksikalı golcüsü Antonio De Nigris, hocası Aykut Kocaman’ı ırkçılık yapmakla suçladı. Nigris, Meksika’da en çok satılan dergilerin başında yer alan Proceso’ya verdiği özel röportajda, Kocaman’ın takımda yer alan yabancılara karşı sistematik ırkçılık uyguladığını belirtti. Dergi de bu röportajı, “Racismo a la turca - Türk usulü ırkçılık” başlığıyla okuyucularına duyurdu."

İçimden "Aykut yapmaz öyle şey" diyesim geliyor. İşin iç yüzü sanki başkaymış, ortada bir forma savaşı varmış ve De Nigris kaprisini "ırkçı bu" diyerek gösteriyormuş, izi kalsın diye çamur atıyormuş gibi geliyor bana nedense...Tabi yanılıyor da olabilirim, Aykut, bunu cevaplarsa daha bir öğrenmiş oluruz sanırım...Bir yandan Meksika dergisi Proceso'nun da "Türk Usülü Irkçılık" demesini biraz fazla provokatif ve terbiyesizce bulduğumu söylemeliyim. Subcommandante'den "halklara nasıl hitap edilir" öğrensinler biraz, öyle sadece web sitesine fotoğraflarını koymakla olmuyor...

Yorumlar

Onur BİÇER dedi ki…
Bu noktada şunu da belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Benim ülkem üstünde türlü oyunlar oynanan, hep bir taraflara çekilmek veya sürüklenmek istenen olmuştur. Kanlı ve kumpaslı bir coğrafyada bulunmaktadır. Ama tüm bunlara rağmen medeniyetin hüküm sürdüğü varsayılan ülkelerde göürlen anlamda bir ırkçılık benim ülkeme girememiştir. Benim insanım bu yapıda değildir. Bu nedenle münferit olaylar dışında gururla söyleyebilirim ki; benim sınırlarıma girememiş, benim toprağımda barınamamış bir ırkçılık, asla bir usul haline de gelmemiş, özgüleşmemiştir.

Milletler maalesef son dönemlerde ayıplarını temizlemek yerine, diğerlerine de çamur atmak suretiyle ayıbı sıradanlaştırmak yolunu seçmişlerdir. Umarım kendi ayıplarında boğulurlar.
Jose Marti dedi ki…
Aykut yapmaz öyle şey!
Gider sorarız Aykut'a işin aslını.
Onur'un yorumu bana Nuri Bilge Ceylan'ı hatırlattı; "bu ödülü yalnız ve güzel ülkeme amağan ediyorum"..Özlediğim aydın profili..
serdanka dedi ki…
De Nigris açıklama yaptı ; "O haberi yapan gazeteciyi hayatımda hiç görmedim" dedi. Üstüne hatta Aykut hoca ile sürekli görüştüklerini ve kendisini görüşlerine çok saygı duyan ilerci bir antrenör olarak tanımladığını da sözlerine ekledi. Bu tip haberlerin Meksika'da çok fazla yapıldığını da belirterek, son olarak ; "O gazeteci şimdi burada olsa onu döverdim!" demiş, noktayı koymuş.

Galiba sade bizde olmuyo asparagas haber :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.