Ana içeriğe atla

Kulüpten Açıklama

Başkan Bekir Çınar, sporadana.com'a açıklamada bulunmuş, sporadana.com'un editörü olmadığı için berbat bir imlayla yayınlanan yazıyı aynen aktarıyorum:

"Kulübümüzün eski teknik direktörü Behzat Çınar daha öncede kulübümüzü çalıştırmış son derece değerli bir isimdir. Kendisi bir önceki yönetimde futbol takımımızın yaşadığı sıkıntılı ortamda gelmiş ve toparlayıcı bir unsur olmuştur. Ancak klasman maçlarına başladığımız Marmaris deplasmanında ilk 18 de yer alan futbolcuların 6 sının stoper olması ve sahada hiçbir varlık gösteremememiz tüm spor kamu oyunda ve bizlerde üzüntü yaşamıştır ayrıca maç sonunda da bazı yöneticilerimiz haklı olarak eleştirilerini dile getirmişlerdir. Bu arada Behzat Hoca’nın maç sonu basına yaptığı açıklamada “elimdeki kadro bu benden bu kadar” şeklindeki sözleri de hedefi olan bir takımın teknik direktörünün sözleri olarak oldukça düşündürücüdür. Zira kendisinin istekleri doğrultusunda transferler yapılmıştır ve vereceği ek raporlarla da yapılmaya devam edilecekti. Ancak tüm bu yaşananlardan sonra Yönetim kurulu olarak kendisiyle bir araya geldik ve kesinlikle kendisiyle yola devam etmeyi hedefliyorduk. Ancak bizim toplantıda konuştuklarımız Behzat Hoca dışarıya çıktıktan sonra eski yönetim kurulu üyelerimizden bazılarına yalan yanlış ifadelerle aktarılmış. Şunu belirtmek isterim ki bizi buraya Adanademirspor genel kurul üyeleri seçti Sayın Behzat Çınar’ın bu hareketini tüm camiaya yapılmış saydık ve yolarımızı kendisiyle ayırdık ayrıca Metin Yıldız’da olduğu gibi herhangi bir sorunda yaşamadık. Kendisine 40 milyar’da ödeme yaptık e el sıkıştık ancak kedisi bu davranışı sergilemeseydi biz zaten kendisiyle yola devam edecektik. Sayın Behzat Çınar ayrıca ayrıldıktan sonra “Beni çok sevdiğim kulübümden kopardılar şeklinde bir açıklamada bulunmuş” bu açıklama son derece talihsizdir sanki buna biz sebep olmuşuz gibi bizi taraftarla karşı karşıya getirmeye çalışılmasını da son derece yadırgadım. Bugüne kadar ben dahil hiçbir yönetim kurulu üyemiz ilk 11 e müdahale etmemiştir bundan sonrada etmeyecektir. Bu Adanademirspor kültürünün vermiş olduğu bir terbiyedir.

ABDULKERİM DURMAZ’A KEFİLİM

Adanademirspor’un yeni teknik adamı Abdulkerim Durmaz’ın da sonuna kadar arkasında olduklarını ifa eden Çınar sözlerine şöyle devam etti

Görüyorum ki Abdulkerim Hocaya geçen seneki Mersin Maçından ötürü taraftarımızın tepkisi var. Öncelikli olarak yönetim kuruluna yaşanan gelişmeler sonrası Abdurkerim Durmaz Hoca’yı ben teklif ettim ve sonuna kadar da kefilim. Kendisi geçen seneki maçta Mersin taraflarının çok büyük baskısı altında kaldıklarını tehdit aldıklarını zaten açıkladı. Ayrıca Hocanın şu açıklaması da çok önemli diyor ki hoca “geçen seneye dönelim ben Adanademirspor’un teknik direktörüyüm Mersin’de şampiyonluğa oynuyor ve son maçı da 5 Ocak stadında oynuyorsunuz. Siz benim Mersin’e maç satmamı istermiydiniz. Tepkiniz ne olurdu ayrıca maç satan bir teknik direktör mü daha şereflidir yoksa satmayan onuruyla iş yapan mı” Abdulkerim Durmaz’ın hırslı bir yapısının olduğunu da hatırlatan Başkan Bekir Çınar takımımıza ruhu azmi kazandıracak tam benim kafa yapıma uygun bir hoca geçmişte ne olmuşsa olmuş artık önümüze bakmak zorundayız ben iddia ediyorum ki Adanademirspor yenilgisiz klasman gurubundan çıkarak şampiyon olacaktır. Adanademirspor taraftarından eleştirilerinde biraz daha yapıcı ve anlayışlı olmalarını bekliyorum . Bundan sona Adanademirspor kulübünde artık bir takım tabular yıkılacaktır Ben tüm taraftarlarımızı Yeni Hocamıza destek olamaya çağırıyorum. Ben 500 bin Adanademirspor taraftarı adına bu imzayı attım. Bizi yönetim kurulu olarak kongre üyeleri seçti. Ben imzamın sonuna kadar arkasındayım taraftarımızın da bizim arkamızda olmasını yürekten istiyorum."

Buyrun yorumlara geçelim...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Baskanin yaptigi aciklamanin elle tutulur tarafi neresidir?
Jose Marti dedi ki…
Behzat Çınar gibi kadir kıymet bilen insanların kalbinin kırılmasını istemezdik, keşke kalsaydı takımın başında. Behzat Hoca'ya sevgimizi bir şekilde iletelim..
Ancak olan olmuş artık.
Abdulkerim Durmaz'ı eleştirmek anlamsız. Yönetimi eleştiriyoruz ama Hoca'ya destek olmak zorundayız.
Onur BİÇER dedi ki…
Ben Hoca'ya destek vermiyorum. teşvik primi veya maç satma muhabbetlerinden dolayı değil, çünkü kanıtlanamıyor bu tür şeyler. Maçı bize vermediği için bir Hoca'ya zaten yüklenilmez. Ama sen misafirine el kol hareketi yapıp, küfür edebiliyorsan, hakaret yağdırabiliyorsan benim gözümde zerre kadar değerin yoktur. Var mı bunlar olmadı diyebilecek tek bir Allah'ın kulu.
geyik1940 dedi ki…
Katılmıyorum Jose Marti. Olan olmuş diyerek, insanlığa saygısı olmayan birini ben kabullenemem. A. Durmaz Demirspor'a yakışmıyor. Dolayısıyla yönetim de, teknik direktör de sonuna kadar eleştirilmelidir.
mirothekid dedi ki…
Arkadaşlar,

taraftar olarak inisiyatif koymanın zamanı çoktan geçti ama zararın neresinden dönülse kardır. A takımının maçlarını boykot etmeyi teklif ediyorum. Bunun yerine genç takımın maçlarına gidelim... Aradığımız herşey orada var...

mirothekid
geyik1940 dedi ki…
"Adanademirspor taraftarından eleştirilerinde biraz daha yapıcı ve anlayışlı olmalarını bekliyorum"

Ne anlayışı ya, taraftarın özlem duyduğu Demirspor'la bugünkü arasında dağlar kadar fark oldu. Şimdiye kadar taraftar hep yapıcı ve anlayışlı olmaya çalıştı. Artık birileri de bize anlayış göstersin!
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Adem ATILGAN: Durmuş Çolak'a sonuna kadar kefilim (Durmuş Çolak gönderildi) Adem ATILGAN: Davut Uçak bizim çocuğumuzdur, sonuna kadar kefilim. Maçlar sonuçlanmadan bizi asmayın,lig bir bitsin ondan sonra çıkamazsak asarsınız (O yıl çıkamadık). Mustafa TUNCEL: Bu ligin üzerinde bir hoca ile anlaştık, çok iyi bir teknik direktördür, kendisine kefilim (Levent Eriş ayrıldı). Mustafa TUNCEL: Levent Eriş bizden daha büyük bir takıma gitmeseydi üzülürdüm. Demek ki iyi adammış ki iyi yere gitti. Sadi hocamızla anlaştık. Kendisine kefilim. Mustafa TUNCEL: Sadi hoca ile yollarımızı ayırdık,elemelere İbrahim Çolak'la devam edeceğiz.
Mehmet GÖKOĞLU: Metin Yıldız kariyeri olan bir hocadır. Kendisine kefilim (Metin Yıldız olaylı bir şekilde ayrıldı). Mehmet GÖKOĞLU: Bir teknik direktör takımına bu kadar zarar verebilirmiş, bunu öğrendim. Herşeyin tek sorumlusu benim. Mehmet GÖKOĞLU: Yolumuza içimizden birisi Tekin Hocamızla devam edeceğiz (Tekin hoca görevden alındı) Mehemet GÖKOĞLU: Tekin hoca bu işi yapamadı. Sizlerde gördünüz 3'te 0 yaptı. Behzat Çınarla anlaştık. Tecrübeli bir isimdir (Kendisine kefil olunmadı, tıpkı Sadi Hoca gibi). Bekir ÇINAR: Behzat hocayı Marmaris maçı kadrosunun ilk 18'inde 6 stoper vardı. Maçta varlık gösteremedik. Kendisi ile yollarımızı ayırdık. Bekir ÇINAR: Abdülkerim DURMAZ ile anlaştık, kendisine sonuna kadar kefilim.....
Son 3 sezonun kısa özeti. Açıklamaların hepsi de başkanların kendi demeçleridir. Kefil olunan hiçkimse nedense başarılı olamadı. Olan yine bizlere oldu. Başkanlar ise tüm sorumluluk bende diyerek hiçbir bedel ödemeden ayrıldılar. Her kefil olmanınn bir bedeli vardır. Bankada birisine 1 TL için bile kefil olursanız, onun size iadesi masraflar ile kat be kat fazla olur. Demirsporda durum ne? EFSANE BAŞKAN!!!
Bekir ÇINAR: Abdülkerim DURMAZ ile yollarımızı ayırdık, bütün sorumlu benim....Bütün kalbimle ümit ediyorum ki umarım böyle bir açıklama ile sonuçlanmaz.
Adsız dedi ki…
adsız1

ahlaki değerler, insanın olmanın gerekleri, başkalarına ve de öncelikle kendine saygı , sevgi ve hoşgörü olmayan kişiden nasıl bir medet umulur bilemiyorum... adam (a.durmaz diyor ki 2 sene önce FB yi şampiyonluktan eden denizliyi ve t.direktörünü sevemedim, sevemiyorum) bu açıklamayı başkan bekir çınarınn yanında yaptı... bu kadar sığ, bu kadar kişiliksiz... bir de çıkmış ben profesyonelim diyor... hadi ordan be sende...
yavuzy dedi ki…
mirothekid abi,

Bence stattan ya da takımdan ayrılarak değil, tersine ona daha çok bağlanarak ve onu sarıp sarmalayarak tepki vermek daha doğru olur. Zaten "onlar" bizim takımdan elayak çekmemizi istiyor. Halbuki, biz tersine, onlara inat, burdayız ve burada kalarak tepkimizi koymalıyız.

Statta pankartlarla, şarkılarla, gerekirse susarak, gerekirse alkışlayarak bir tepki verilebilir.

Ama daha radikal birşey aranıyorsa, işçilerin fabrika işgali gibi, bence stadı terk etmemek düşünülebilir!

Hocaya destek verip, yönetime destek vermemek garip bi durum olur. Bu durumda hoca, bizzat yönetimi simgeliyor çünkü.

Bugüne kadar hangi hoca tek bir maçtaki oyuncu tercihleriyle gönderildi, ya da bu kadro çok yeterli-transfer istemem dedi ki Behzat Hoca'nın ipi bu nedenle çekiliyor? Başkanın açıklamaları çok yetersiz ve tersine bizim haklı olduğumuzu daha da açık ortaya koyuyor.
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Maça gitmemek çözüm değil. Adem Atılgan döneminde Ali Ulukanlıgil Durmuş Çolak'ı getirdiğinde (kendisi getirmiştir) "stada taraftar gelmesini istemiyoruz, taraftar takım üzerinde baskı uluşturuyor" demişti. Son zamanlarda bu söylemler oldukça fazla miktarda dillendirilmeye başlandı.
Bu hafta Şimşekler Grubu önderliğinde Demirspor taraftarından çok anlamlı ve zekice bir tepki bekliyorum.
Onur BİÇER dedi ki…
Bakınız Başkan Bekir ÇINAR ne demiş bugünkü Ekspres gazetesinde.

Etimesgutun başındayken Metin YILDIZ Demirspor'a küfür etmişti.

Ne de güzel söylemiş. Eski köye yeni adet. Takıma söz ki başına gelesin. Harika. Ekmeksiz kalanlara duyurulur, Adana Demirspor'a küfür ediniz. Hakaret ediniz. Biz yarabbi şükür demekle kalmaz üstüne size ekmek veririz, iş sağlarız.
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Kriz yönetim stratejisini de bilmiyorlar:-( Özürleri kabahatlerinden büyük.
Adsız dedi ki…
"Olan olmuş, Hoca'ya destek olmak zorundayız" ifadesini ben kabul etmiyorum. Bu ifadelerle yönetime ve hocaya destek vermek, açlıktan inim inim inlese bile "Allah hohumetimizden razı olsun" diyen Ortadoğulu, Afrikalı fakir-fukara, garip gureba insan topluluklarıyla aynı davranış biçimini sergilemek demektir.
Adsız dedi ki…
Bir insana kefil olmak öyle kolay birşey değildir. Hukuki sonuç gerektirir. Kefil olduğunuz kişi borcunu ödemezse ayağınızdaki dona kadar alırlar. O halde bizim başkan ve yöneticiler madem bu kişilere kefiller, onları yolladıkları zaman kendilerinin de derhal istifa etmeleri gerekir ki kefalet müessesesinin bir anlamı olsun.

Tolga
Adsız dedi ki…
Susmak İHANETTİR!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.