Ana içeriğe atla

Blog'a bırakılan yorumlar hakkında

Demirgibiyiz blogu yönetimi olarak, bırakılan yorumlara ilişkin karar verme süreçlerimizi belirleyen bir takım kriterlerimiz mevcut. Öncelikle, mevcut yasalar dahilinde hareket ediyoruz. Ayrıca, içinde küfür geçen her tür yorum, yazanın kim olduğundan bağımsız bir biçimde direk reddediliyor. Yorumların yayınlanması konusunda son derece özgürlükçü ve demokratik bir seyir izlediğimize inanıyoruz. "Ses"e yer vermeye çalışıyoruz, "düşünce"yi değerli buluyoruz. Blogumuzun, rakip takım taraftarlarınca da izlendiğini biliyor, kriterlerimize uyduğu sürece onların da katkılarını önemli buluyoruz.

ANCAK;

Özellikle son dönemde kimi yorumların, blogumuzun bu özgürlükçü ve demokrat yapısını kötüye kullanmak istediğine, bu güzel huyumuzu art niyetli bir biçimde suistimal etmek istediğine ilişkin bir görüşümüz oluşmuş durumda. Bilhassa "ADSIZ" bırakılan yorumlarda bu tespiti daha rahat yapabilir haldeyiz. Tüm "adsız" yorumları, bu şekilde görmemekle beraber, "adsız"ların içerisinde oran olarak bu tarz yorumların daha yoğun olduğunu söyleyebiliriz.

UNUTULMAMASI GEREKEN;

Bu blogun bir Adana Demirspor taraftar blogu olduğudur. Blogun önceliği, elbette, Adana Demirspor ve Adana Demirspor taraftarlarıdır. Adana Demirspor'a ve taraftarlarına yönelik olarak hakaret, küfür, kötü söz barındıran; Adana Demirspor'u ve taraftarlarını kötü göstermek amacıyla art niyetli, kasıtlı olarak bırakılmış, çoğu zaman yorum bırakılan yazıyla alakası dahi olmayan yorumları yayınlamadığımız gibi şiddetle kınıyoruz.

Bloga bıraktığınız yorumlar, tüm bu aktardıklarımız kapsamında değerlendirilmektedir. Şu an yorumunuzu yayınlanmamış halde görüyorsanız, bunun iki sebebi olabilir. Birincisi, yorumunuzun değerlendirme safhası sürüyordur ya da ikincisi, yorumunuz belirtilen kriterlere uymadığı için reddedilmiştir. Reddedilen yorumlarınızla ilgili olarak her zaman demirgibiyiz@gmail.com mail adresine mail atabilir, konu hakkında daha ayrıntılı iletişim olanaklarını kullanabilirsiniz.

İnsan, elbette hata yapabilen varlıktır. Teknik aksaklıklardan tutun özellikle toplu deplasman yaptığımız zamanlardaki gecikmelere dek ola ki, tüm kriterlerimize uyduğu halde gözden kaçırılmış, reddedilmiş yorumlar olduysa yorum sahiplerinden özür diler; bu durumlarını yine demirgibiyiz@gmail.com 'a göndermeleri durumunda en kısa süre içerisinde düzeltileceğini belirtiriz.

Saygılarımızla,

Demir Gibiyiz Yönetim

Yorumlar

Onur BİÇER dedi ki…
D10S rumuzuyla yazan okuyucunun iki yorumu yukarıdaki açıklama doğrultusunda reddedilmiştir.
vertumnus dedi ki…
@D10S,

Behzat Hoca sevginiz ve yapılanlara karşı tepki veriyor oluşunuzu paylaşıyorum. Bu konuda, hem blogda hem Akhisar maçı tribününde tepkimizi verdik. Behzat Hoca, dediğiniz gibi sevgimizde yaşıyor.

Demirspor geleneklerinin, Demirsporlu duruşunun, Muharrem Gülergin'lerden miras aldıklarımızın sonuna dek arkasındayız. Taviz vermeyeceğimiz bir şey varsa, o da bu duruşumuzdur.

Ancak, bıraktığınız yorumlar yukarıdaki kısımları kapsamakla beraber, yönetimle taraftar arasında geliştiğini "varsaydığınız" ilişkiler üzerinden Adana Demirspor taraftarına yönelik çirkin nitelemeler/yakıştırmalar içerdiğinden yayınlanmamıştır.

Bu nitelemelerinizi kaldırarak, konuyu Behzat Çınar ekseninde yorumlamak gibi bir tercihiniz olursa, yorum bölümümüz her daim görüşlerinize açıktır.

Blogumuzun yorum kısımlarında eleştiriye açığız. Blogumuzun kendisinde de, söz konusu olan Adana Demirspor olduğunda her kurum, kuruluş ve kişiyi kıyasıya biz eleştiriyoruz, örnekleri mevcuttur.

Sizlerin de eleştirilerini, bu anlamda elbette çok değerli buluyoruz. Ancak, bu noktada sınırımız Demirspor ve taraftarlarına gizli ya da açık hakaret edilemeyeceği noktasıdır. Özen gösterilmesi, temel şartımızdır.
yavuzy dedi ki…
İnternet ortamı, herkesin herşeyi rahatlıkla söyleyebileceği bir yer gibi anlaşılıyor. Henüz bilişim hukukunun gelişmemei ile ilgili birsorun var ortada. Hukuk, yaşanan gelişmeleri takip ettiği için; biz de genel hukuki çerçeve çizilene kadar, blog açısından böyle bir açıklama yapmayı uygun gördük. Kendi yerel hukukumuzu yarattık yani.. Zaten birçok site artık bu tip uygulamalara gidiyor.

Biz bu sayfanın seviyesini yukarıda tutmaya kararlıyız. Bizim üzerimizden, başta Şimşekler Grubu olmak üzere, kişi ve kurumlara saldırılmasına izin vermeyiz. Eleştiri sınırlarını aşan yorumlara yer veremeyiz. Kaldı ki burada yine Şimşekler Grubu olmak üzere Adana Demirspor'a dair her unsur eleştirilir.

Sorun, eleştirinin, üslubun ve tartışmanın belli bir seviyede yürütülebilmesidir. Dolayısıyla bundan sonraki yorumlarınızı, yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda yapmanızı istiyoruz. Teşekkürler.
Adsız dedi ki…
Tepkim, büyük bir beklenti içinde olmama rağmen, yapılan haksızlıklara tepki gösterilmemesinedir. Koca çınarımız gözlerimizin önünde eriyor ve biz hiçbirşey yapmıyoruz, yapamıyoruz! Bir hafta önce oynatılmadığı için uğruna hocanın gönderildiği futbolcular, biranda kapı dışarı ediliyorsa; artık DEMİRSPORUMUZA teknik direktör olmak için geçmişte bu büyük camiaya KÜFRETME şartı aranıyorsa, bazı DEĞERLERİMİZİ koruma ve sonuna kadar savunma zamanı gelmemişmidir? Bu takıma aşık, bu takıma canını vermeye hazır insanların sırf Adanademirsporumuzun menfaatleri için susmayı tercih ettiğini biliyorum. Onlar takım için o an susmanın daha doğru olduğunu düşünmüş olabilir ama unutmayın susmak herşeyi kabullenmektir ve suç ortağı olmaktır bir yerde.

ADANADEMİRSPORUN HALKIN TAKIMI olduğunu hatırlatmak için çok iyi bir fırsatı harcadık. Yanarım yanarım buna yanarım...

D10S

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.