Ana içeriğe atla

Yükselme Grubu...

Kademe gruplarının tamamlanması ile beraber yükselme grubu da şekillendi. Yükselme grubunda mücadele edecek takımlar;

1. Kademe Grubu: Eyüpspor ve Körfez Belediyespor
2. Kademe Grubu: Bucaspor ve Tarsus İdman Yurdu
3. Kademe Grubu: Beykoz 1908 A.Ş. ve Mersin İdman Yurdu
4. Kademe Grubu: Tokatspor ve Çorumspor
5. Kademe Grubu: Belediye Vanspor ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Diskispor

oldu.

Şimdi bir "zannımca şöyle olur"larım var kafamda, bir de "gönlümden geçen şöyle olması"lar...

Zannımca şöyle olur;

Mersin İdman Yurdu, önemli transferler yaptı. Nispeten kolay bir gruptan yükseldiler, çok yorulduklarını zannetmiyorum. Beykoz'un ardında bitirdiler grubu ancak Yükselme Grubu'ndaki oyunları farklı olacaktır. Arkalarında bir "Kürşat Abi" desteği var. Bu anlamda grubun en "arkası sağlam" takımı durumundalar. İtirazı olan varsa "efendice" buyursun yorumlara. Mersin İdman Yurdu, ilk-2 için iddialı durumda bence.

Buca, iyi top oynuyor, kadrosunu hayli güçlendirdi. Belli bir hava yakalamış durumdalar. İlk-2 için düşünmekte fayda var.

Beykoz, yine dikkat edilmesi gereken takımlardan biri. İlk-2'de olurlarsa kimse şaşırmasın. İyi fikstür, uzun soluklu mücadeleye dayanma gücü, semtin takımı sürüklemesi olursa sarı-siyahlıları üst ligde görebiliriz.

Körfez Belediye'ye çok hakim değilim ancak kağıt üzerinde "acaba?" dedirten ekiplerden biri. Özellikle Kademe Grubu'nun ilk kısımlarında fırtına gibiydiler. "Üst lige yükselme perspektifleri" olmaması en büyük handikapları olur...İlk-2'ye sürpriz olarak yazıyorum. Olmazsa ekstra play-off'lar için iddialı diyorum.

Gönlümden geçen şöyle olması;

Semt Aşığı'yla (sağ kolonda linkini bulabilirsiniz) karşılıklı blog takibi yapmaya başladığımızdan beri Beykoz taraftarı sempatik geliyor gözüme. Hayvan barınakları konusunda yaptıkları, platform konusunda attıkları adımlar, geliştirmeye gayret ettikleri semt bilinci gibi birçok artıları var. Eh, bir de bizim blogun düzenli takipçisi Semt Aşığı var, dolayısıyla gönlümden geçen ilk isim Beykoz'dur.

Beykoz'un yanına bir de Çorum ve doğusundan ekip isterim açıkcası ilk-2 için. Futbolu bu ülkenin ne kadar geniş bir alanında oynayabilirsek, hepimiz için o kadar güzel olacaktır diye düşünüyorum.

3-4-5. sıralardan ekstra play-offlara Mersin-Tarsus-Buca gelmesin. Biz play-offlara çıkarsak ve karşımıza gelirlerse yeneriz, o anlamda bir meselem yok. Sadece sıkıldım artık hep aynı takımlarla oynamaktan. Van gelsin, Eyüp gelsin, Tokat gelsin ne bileyim...

Velhasıl, izleyip görelim bakalım neler olacak. Tüm takımlara başarılar dilerim, iyi futbol oynansın, tribün kültürünü geliştirecek şeyler yapılsın.

En önemlisi, Yükselme Grubu ne oluyorsa olsun da Mavi Şimşeğim şampiyon olsun...

Yorumlar

Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Herşeyin olabileceği bir grup. Önceki yıllarda olduğu gibi son haftaya kadar çıkacak takımların belli olmamasının bu yıl yaşanmayacağını düşünüyorum. Siyasetin girdiği yerde dengeler bozulur. Yaklaşan yerel seçimler öncesi Kürşat ve Macit çekişmesinin Mersine zarar vereceğini düşünüyorum. Mersin 3,4,5. sıralardan birinde kendisine yer bulur ama zorlanmaz. Eyüp, Beykoz, Körfez Belediye'den ikisi Lig A'ya çıkar. Bucaspor ve Tarsus'un epey kovalayacağını ama ikinci yarı ile birlikte düşüşe geçeceğini düşünüyorum. Tokat, Çorum, Van ve Diyabakır ilk 5'i kovalamak için mücadele edeceklerse de özellikle kendi sahalarında alcakları sonuçlar ile Lig A'ya çıkacak takımları belirleyeceklerdir.
Bana göre bunun dışında olacak her sonuç sürprizdir ama başta da belirttiğim gibi, bu grup her türlü sonuca gebe. Bakalım ne olacak.
Alpaslan KUŞVURAN dedi ki…
Bize gelecek olursak, Kırşehirspor ile final oynarız.
Bu yıl final maçları da Eskişehire verilir:-) Biliyorum kahin tahmini gibi oldu ama değil. Bilerek yaptım bu yorumu.
Adsız dedi ki…
Vertumnus Kardeşim,
Dileklerine aynen katılıyorum. İnşallah Beykoz banko çıkar, ikinci kim olursa olsun beni ilgilendirmez.Ancaaaak, ekstra play of ta ne olursa olsun, şimşek çıksın.
Semt Aşığı dedi ki…
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Gerçekten duygulandım bu satırları okurken.
Gerçek hayata dönersek çorum ve tokatın parasız kaldıklarını biliyorum.Van,D.bakır,Körfez belediye takımları destek kesilmeyecektir ama yerel seçim sonrası ne olacağı belli olmaz.Mersin ve bizimde siyasete kurban gideceğine inanıyorum.Bucanın son yediği 7 necidir anlamadım.Tarsus buca aynı grup gibi çıkarlar gibime geliyor.Bu saatten sonra tek gönlümden geçen Beykoz-Adana Demir play off finali.Uzaya verseler play off ları gitmeyen Gümrüklü olsun :)
serdanka dedi ki…
"Yükselme Grubu ne oluyorsa olsun da Mavi Şimşeğim şampiyon olsun... "

Bence de :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.