Ana içeriğe atla

Teşekkürler Behzat Hoca...

Gelişinizle birlikte yeniden içimde umut belirdi. Size teşekkür ediyorum çünkü sorunların çözümünü öncelikle kendi içinizde aradınız. Size teşekkür ediyorum, çünkü şimdiden özkaynağımızın önemine değindiniz, altyapımıza hedef koydunuz. Size teşekkür ediyorum, çünkü birlik ve beraberliğin getirilerinden dem vurup, paranın ikinci planda olduğunu, Adana Demirspor'da -dönen onca çarka rağmen- kimsenin parasının kalmayacağını vurguladınız. Ve yine size teşekkür ediyorum ki, Türkiye Kupası'nı hedef olarak görmeyen zihniyetin tam da ortasında gözlerinizi Bank Asya'ya değil de Süper Lig'e diktiniz.

Umarım başarılı olursunuz. Mutluyum çünkü kalıcı başarılar zihinsel devrimlerle mümkündür, mevcut yapı geçici tatminler vermekten öte gitmeyecektir-gerçi geçici tatmini de unuttu bu taraftar!!!

Bu mutluluğumun sebebi http://www.kanalahaber.net/ sitesinde yayınlanan bir haber.

"Burası benim çok sevdiğim çok güzel bir camia...5 Sene önce, çok güzel günlerimiz oldu. Hep birlikte yaşadık bunları. Gerek taraftar desteği, gerek basının desteği ile güzel günlerdi. Ama, onlar mazide kaldı. Artık, bugüne bakacağız. Futbolda dün yok bugün var. Bugün ise meşakkatli günlerin fazlalığı var. Sakat çok, cezalı çok. Sporcularım, geldiğimde kafaları dağılmış, tembelleşmişler; profesyonel düşüncelerinden uzaklaşmışlar. Bunların psikolojik eksikliklerden kaynaklandığını düşünüyorum. Geldiğimiz 2-3 gün bunla uğraştım. Hem söylemlerle , hem hayat felsefemizi ön plana çıkararak onların güvenini kazandık. Güvenlerini artırıcı, sabah akşam çalışmalar yaptık.
... ... ... ...
Çocuklarımın hep üstüne koyduğunu görüyorum. Çok sakat ve cezalı oyuncularım var. Ne yazık ki, ideal onbiri sahaya süremiyoruz. Bunu başarırsak, Adana Demirspor iyi takım. 28-29 Kişi olmamıza rağmen takım eksik. Bundan dolayı takımı ideal olarak sahaya süremiyeceğiz. Emek veriyoruz. Müsabaka dönemi olmasına rağmen çift idman yapıyoruz. Geldiğim günden beri güzel tesisimizde kalıyorum. İlk geldiğimde baktım, saat birde oturuyorlar ve muhabbet ediyorlar. Sabah tabi kalkması zor oldu. Baktım dün 10.30 da yatmışlar.Hoşuma gitti. Onlar profesyonel düşünceye girmişler.
Ben burada bir sene para almadan çalıştım. Ama takımım idmana çıkmamazlık yapmadı. Bizim için her zaman para ikinci planda olmalı. Para her zaman kazanılır. Benim gibi bir hocayla çalışma imkanı buldukları için sporcularımın bunu en iyi şekilde değerlendirmelerini umuyorum. Hepsine hedef çizeceğim. Bu hedefe varmaları için ilk olarak çalışmalara ağarlık verecekler. Para hepimiz için önemli ama bazen de hiç birimiz için önemli değil. Ben buraya para için gelmedim ve sorun etmedim. Çalışıp gittikten bir sene sonra hek ettiğim paramı aldım. Kanuni bir durumum da olmadı. Karşılıklı anlayışla her şey yoluna girer.
İyi çalışıyoruz. Hedefe gitme yolunda Üniversiteli hocalarla program yapacağız. Oyuncularımın bilimsel olarak fizyolojik yapılarını iyi düzeye getireceğiz. Sadi Kurdak ve Ekrem hoca ile bu işe bir şekil vereceğiz. Sporcu arkadaşlarımın özlenen hedefledikleri yere gelebilmeleri için üniversite işini bayramdan sonra başlatacağım. Çalışırsak olacak.Bize bu imkan uzun vadeli sağlanırsa ben iddia ediyorum Demirspor, taraftarıyla yöneticisiyle ve arkamızdaki basınla; değil Bank Asya ligini Süper ligine kısa sürede çıkarız. Bu imkan var. Sadece organize işi kalıyor. Demirspor'a gönül vermiş kişilerin hepsi birleşerek, ortak kararlarıyla bu kulübün desteğe ihtiyacı var. Ortak karar Demirspor ise hep birlikte hareket etmeliyiz. Taraftar potansiyeli çok ciddi. Demirspor'dan 5 senedir ayrıyım böyle şey görmedim. Avusturalya'dan İngiltere'den e mail alıyorum. Dünyaya açılmış Demirspor sevgisi içimde ateşler yaktı. Onun için ilk geldiğim elde ettiğim başarılar geride kaldı. İnşallah kalıcı olurum. Demirspor'un bütün taraftarından tutun, muhalif grubundan şuandaki yönetiminden büyük destek alarak ve bütün grupların Demirspor sevgisiyle birleşerek bize büyük destek vereceğini düşünüyorum. Herkese büyük görev düşüyor. Dünyada böyle bir yer yok. Böyle olanak yok. Teknik direktör olarak ne isteyebilirm ki. Sabah 5 -6 saha emrimde hazır. Herkes Demirspor için burada uğraş veriyor. Bize imkanlar seferber edilmiş. En kısa zamanda Demirspor'u el birliği ile zirveye taşımalıyız.
Tek eksik, Demirspor'u sevenlerin bir noktada birleşmesi. Başka eksiğimiz yok. Bunu başarırsak olayı bitiririz. Taraftarı olmayan Gençlerbirliği bunu yapabiliyorsa biz niye yapmayalım. Kaldı ki, 4-5 sene sonra burada kuracağım Altyapı okulu ile onları destekleyerek burada futbolcu fabrikası oluştururum. Dolayısıyla Demirspor'un kimseye ihtiyacı kalmaz. Adana'nın güzel tabiatına layık olmamız gerekiyor."

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Behzat Hoca inşallah söylediklerini gerçekleştirebilirsin.Bu söylediklerinle bile diğerlerinden farklı oldugunu kanıtladın.Allah yardımcın olsun ne diyim.Biz hep arkandayız...
Adsız dedi ki…
onur, ml.forum'da katip de aynı yazıyı yazmış, tanıyor musun :)
şaka bir yana, kişisel fikrim yazının sadece bir sitede olmasının yazının değerini artıracağı yönünde. iki yada daha fazla yerde olmasını, her an herkesin erişebilmesini istemem. zahmetli olsun okumak, erişebilirlik noktaları az olsun :)
Adsız dedi ki…
katip ,Adana Demirsporlularin sanal personelidir :-)
5 yuzludur :-)

Sevgili josemarti,8 senelik internet tecrubem kisisel fikirin ile ters orantili.
Insanlar bazi internet sitelerine bile girmeye korkuyorlar,bireylerin fobileri farklidir..Insanlarin her turlusune ulasilmalidir.
Bunca seneye ragmen ulasilamayan-ulasamayan binlerce Demirspor taraftari vardir.Ulasmak gerekiyor,ulasilmasinin ihtimallerini cogaltmak gerekiyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.