Ana içeriğe atla

Krizde Yeni Halka...

Başkan Mehmet Gökoğlu, 16 Aralık'taki "olağanüstü" kongrede aday olamayacağını söyledi.

Detaylar şöyle; (sanırım sporadana.com'da editör yok, naçizane düzeltmeler yapmak zorunda kaldım!)

"Kulüp Başkanı Mehmet Gökoğlu, "Kongrede başaramazsam bırakım ('bırakırım')demiştim. Ben kimseyi kandırmam. Ne dediysem o. 16 Aralık tarihinde yapılacak kongrede yokum. Ekibimde ('ekibim de') olmayacak. Biz 3,5 ay büyük özveriyle görev aldık. dediklerimizi ('Dediklerimizi') yaptık. Yani kulübü ayakta tuttuk "dedi.

ÜYELERE SİTEM

Başkan Gökoğlu,"Daha öncede ('önce de') söyledim. Bizden daha iyi yapacak. (nokta değil, virgül!) Kulübü daha ileriye götürecek birileri varsa gelsinler. Dışardan ('dışarıdan') konuşmayla bu iş olmuyor. Demirspor’u süper ligde ('Süper Lig'de) görmeyi bende ('ben de') isterim. Yapacaklar varsa, onlara ben de destek olurum" diye konuştu. Gökoğlu,"Göreve geldiğimizde tüm üyelere yazı geçtim. 60 YTL civarı aidatların ödenmesini istedim. 15-20 kişi gelip aidatlarını yatırdı. Gerisi uğramadı bile. Kulübe öncelikle üyelerin yardımcı olması gerekir. Ne sivil toplum örgütleri ne de iş adamları kimse yardımcı olmadı. Tamamıyla kendi öz kaynaklarımızla bir şeyler yaptık" dedi.

HOCANIN DA HATALARI OLDU

Mevcut oyuculara ('oyunculara') da kırgın olduğunu anlatan Gökoğlu,"Marmaris maçı öncesi idmana çıkmadılar. Ben onlara -pazartesi sizlere para ödeyeceğim- demedim ki. Ama onlar idmana çıkmadılar. En azından takımın ağabeyleri gelip bilgi vermesi gerekirdi. Oyunculara kırgınım. Böyle olmaması gerekirdi "şeklinde konuştu. (...) Başkan Mehmet Gökoğlu,"Metin hocanın da hataları oldu. Ancak, Turgutlu maçından sonra taraftara yaptığı hareket büyük hata. Hiç bir hoca taraftarına böyle hareket çekmemeli. Hoca’da sonuçta bir işçi. Buna göre hareket etmeli "diye konuştu.

(...)

PARA VERDİ YILLARCA

Geçmişe yönelik değerlendirme de yapan Mehmet Gökoğlu," Adem Atılgan dönemi 6,5 trilyon, Mustafa Tuncel dönemi 11 trilyon bütçe var. Biçim bütçe 3,5 trilyon. Buna deplasmanlarda dahil. Geçen sezonun maç başı toplam ödenen 75 milyar. Bizim maç başı toplam 35 milyar. Adana Demirspor iyi yönetilmemiş. İstedikleri gibi para harcamışlar. Biz altyapıyı düzenledik. Yakında açacağız. Bizim ne yapmak istediğimiz işte burada. Demirspor, oyuncak olmuş. Gelen-giden vurmuş. dilerim ('Dilerim') bundan sonra böyle olmaz. Gelen iyi yönetir. Başkan Durak, iyi niyetiyle para verdi yıllarca. Ama yönetemediler" diye konuştu."

(kaynak: sporadana.com)


Sanırım asıl önemli kısım son paragraf. Yani, "Aytaç Durak bize sahip çıksın" konulu kısım. Az aşağıda, "yönetim konuları" başlıklı yazıda da belirttiğim gibi, göreve gelirken Gökoğlu'ndan beklenti, Aytaç Durak'a muhtaç olunmadan, onurlu ve gururlu bir şekilde takımı yönetmesiydi. Demirspor tribünleri, "Yaşasın Tam Bağımsız Demirspor" sloganıyla Gökoğlu'nu sevinçle karşıladılar. Ama Gökoğlu, bütün planını Aytaç Durak'ı geri kazanmak üzerine kurmuş, bu net olarak ortaya çıkıyor. Gelinen noktada, "O para versin ben yöneteyim" mantığı geçerli. Ama biz, aylardır söylediğimiz gibi, bizi 10 yıldan fazla süredir başarısızlığa kilitleyen Aytaç Durak'ı İSTEMİYORUZ!

Esasen, 3,5 trilyonla çok rahat üstlige çıkılır; iki yıldır bunu Boluspor-Kartalspor-Giresunspor-Karabükspor-Güngören Bld. gözümüzün önünde gerçekleştirdi. Aytaç Duraksız da çıkılır. Ama bunu gerçekten istiyor muyuz? Sorun burada. Aytaç Duraksız birşeyler yapmaya niyetli mi Demirspor yönetimleri? Eğer eldeki parayı doğru kullanıp, disiplinli bir takım kurup hedefe odaklanılırsa, bu kadar kötü bir ligten yukarı çıkmamak imkansız. Biz imkansızı gerçekleştiriyoruz. Sorun isimler değil, sorun geçmişten kopmak istiyor muyuz-yeni bir yönetim mantığı yerleştirmek istiyor muyuz? Yoksa Aytaç Durak iktidarından pay mı almak istiyoruz?

Atacağımız adımlar bu soruya verecek cevaplara bağlı.

Yorumlar

Semt Aşığı dedi ki…
yine seçimler geliyor.
adminato dedi ki…
11 trilyonla bank asya da şampiyon olunabilirken bir alt ligde olamamak büyük marifetmiş. gerçekleştire(meye)nleri kutlamak lazım. gelecek vaad eden oyuncular + bir kaç tecrübeli isim = diğer takımların üst lige çıkış şekli

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.