Ana içeriğe atla

ADANA DEMİRSPOR - DENİZLİ BELEDİYE MAÇ DEĞERLENDİRMESİ

Takımımız dün sahaya Şenol- Serdar- Mehmet Balcı- Koray - Ferdi - Ömer Faruk- Yasin - Nurettin- Ahmet Kolcu - Serdar Akdoğan - Cem Yanık 11' i ile çıktı. Takımımız her maça farklı sistem ile çıkıyor. Bu maçta 4-4-2 sisteminda sahaya dizildik. Oyunu genel olarak değerlendirirsem ne iyi ne kötü diyebilirim. Kendi evimizdeki maçları kazanıyoruz lakin oynadığımız rakipler zayıf takımlar. Rakiplerin zayıflığı bizi aldatmasın. Geçen sezon oynadığımız grubu hatırlarsanız ne demek istediğim anlaşılacaktır. Bu gruptan büyük bir aksilik olmazsa çıkarız ama yükselmede bu şekilde ilerleyemeyeceğimiz görüşündeyim. Oyuncu değerlendirmeleri geçen hafta ki ile benzer olacak , kim nedir geçen sürede kendisini belli etti.

1-Şenol; Dün iyiydi, gözümüze batan bir hatası, kritik diyeceğimiz bir kurtarışı olmadı. Takım gibi o da ortalama görüntü verdi.

2-Serdar Karkın ; İzlediğim tüm maçlarda gösterdiği performansı yine gösterdi. Sağlam oyunu seven, hava toplarına hakim sorun yaşamayacağımız oyunculardan.

3- Mehmet Balcı ; Mehmet Balcı bu takımda oynuyor , Bora yedek kalıyorsa bir sorun var demektir. Adam hem ağır , hem yerini kaybediyor. Nasıl 11' e çıkıyor anlamıyorum. Bana kalırsa 11'de yer bulmaması lazım.

4-Ferdi; Üstüne düşeni yapıyor. Mevkisini iyi kapatıyor. Zaman zaman hucuma destek veriyor.

5- Koray ; Tam görev adamı , ne mucize yaratır ne hata yapar. Sezon boyu aynı randımanda oynar gider.

6- Ahmet Kolcu ; Geçen sezon Şekerde izlediğimizden uzak bir görüntüsü vardı . Ama diğer maçlara göre daha iyiydi. Zamanla daha etkili olacaktır.

7- Yasin ; Açıkcası beklediğim derecede oyunu etkileyemiyor. Yani 11' e olmasa yokluğunu hissetmeyiz. Gücünün yettiği yere kadar görevini yapıyor. Kolay oynuyor, üzerine risk almıyor.

8- Nurettin ; Yine bildiğimiz gibi ortalama bir oyuncu , geçen sezon Erzurum'u sırtladığı söyleniyordu bizde öyle bir görüntü çizmiyor.

9- Ömer Faruk ; Mevkisi olmayan sol kanatta oynamasına rağmen sırıtmadı. Mücadelesi , azmi yine aynıydı. Ben her maç 11' de görmek isterim. Hiç değilse herşeyiyle oyuna asılıyor.

10- Serdar Akdoğan ; Marmaris maçına göre biraz tutuktu . Yinede golünü attı . 11' de yer bulması gereken , kaliteli bir oyuncu.

11- Cem Yanık ; İlk izlediğimize göre hem daha zayıf , hem daha iyiydi. Tecrübeli , futbolu bilen bir oyuncu . Kaçırılmayacak bir fırsatı değerlendiremedi. Yararlı olacaktır.

Oyuncu seçimlerini daha doğru ve isabetli yaparsak kalitemiz artacaktır. Oyunumuzun maçlara göre değişiklik göstermesinde sistem değişiklikleri ile oyuncu seçimlerinin etkili olduğunu düşünüyorum. Bu sorunları aşarsak zayıf gruptan rahat şekilde yükselmeye kalırız .

Yorumlar

myown dedi ki…
ben de aynı görüşteyim, daha acımasız konuşmak gerekirse bu şekilde oynarsak play off grubunda çok sıkıntı çekeriz. ben bunu geçen sene adanaspor'u 1-0 yendiğimiz maçta gözlemlemeye başlamıştım, o maç sadece gol bulduk, takım olarak bir üstünlük gösteremedik, duran toplardan da olsa adanaspor bizden daha çok pozisyon yakalamıştı ve bu tahminimden sonra düşüşe geçtik ama daha sezonun başı olduğu için ben daha umutluyum ve şunu öğrenmesi lazım futbolcularımızın iyi futbol , kötü futbol ama az gol yemek. kötü de olsa play off dan çıkmanın tek yolu bu sağlam defans.atağa dayalı oyunu ben de seyir açısından çok severim ama kolay gol yemememiz lazım ya da kolay gol atmamız..
yavuzy dedi ki…
maçtaydım-katılmadıığm noktalar var göktuğcum :)

Nurettin ve Yasin gayet iyilerdi; hücuma en ço kkatkıyı onlar verdi; Serdar Akdoğan da dünkü takımın en futbolcu gibi futbolcusuydu, tam bi forvet havası var ama iyi beslemek lazım.

Denizli Bld. hiç de kötü bir takım değildi, maçtan hiç kopmadılar hep gol aradılar.

Bizim takımın mücadelesi iyi ama futbol becerisi çok iyi değildi. Yine de bulduğunu atmak, en önemli futbol becerisi bence.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.