Ana içeriğe atla

Adana'ya iki takım fazla mı?

Aytaç Durak'ın veya onun eteği altına sığınanların uzun dönemdir gündemde tuttuğu bir proje ve söylem bu: Adana'ya iki takımın fazla geldiği konusu...

1950'lerden '70'lere kadar altın çağını yaşayan, tarımın lokomotifi olan, kültür ve sanat alanında önemli isimlere ev sahipliği yapan ama sonra '80lerle birlikte durgunlaşıp inişe geçen, '90larda tarımın bilinçli bir şekilde yok edilmesi ve zorunlu göç politikaları ile çöküşe giren bir kentin seyrine paralel olarak, futbol takımlarının da başarısızlık girdabına takılması-hatta birinin kapanıp tekrar açılması- bu söylemi yaklaşık 10 yıldır canlı tutuyor.

Bu konuyu canlı tutanların akıllarındaki tek hesap şudur: Pastayı birleştirip yeniden dağıtmak.

Bunca yıl, özellikle Demirspor'un adından-tarihsel konumundan-kentteki prestijinden faydalanıp belirli bir rant elde eden, mavi-lacivert denizin kıyılarını birilerine peşkeş çeken, mavi-lacivert verimli toprağın gelirinden ekmek yiyen parazitler, bitirdiklerini düşündükleri bir pastayı yeniden dağıtma derdindeler.

Buradan açıkça söylüyoruz: Efendiler! Demirspor sahipsiz değildir! Demirspor üzerinden oynadığınız oyunlara "dur" diyecek bir nesil geliyor... Bunu biliniz.

Aylardır söylediğimiz, yaz aylarını bize zehir eden gerçek: Aytaç Durak ve şurekası, Demirspor'un başarısızlığından ekmek yemektedir.

ve öyle bir noktaya gelinmiştir ki, Demirspor'un sürekli başarısızlığı, Adana'ya iki takım fazla söylemini desteklemek için bir araç konumuna indirgenmektedir.

Demirspor'un başarızlığı, Adana kentini düşüş trendine sokan Aytaç Durak yönetimindeki siyasetten kaynaklanmaktadır.

Adana kenti, Aytaç Durak'a alternatif yaratmadığı sürece, Adana siyaseti bu gücü göstermediği sürece, söz konusu bataklık sinek üretmeye devam edecektir. Adana, bugün bir bataklık halindedir.

Bir zamanın verimli toprakları, köklü gelenekleri, bugün tek bir ismin hegemonyasına girmiştir. Tarih, bu gafletin hasebını soracaktır ve bizler tarihi yapan gücüz. İnsanlık hiçbir zaman aşamayacağı sorunları kendine sınır olarak koymaz, demiş sakallı adam. Bu da bir aşama ve sizi aşacağız!

Adana, Demirspor'un bağrından çıkardığı Adanaspor'la birlikte, iki takımı 40 yılı aşkın süredir beslemiştir ve bundan sonra da yaşatacak güce sahiptir. Aytaç Durak'tan önce de bu oldu; sonra da bu olacak. Diğerini bilmeyiz ama büyük bir geleneğin-Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna denk düşen bir felsefeyle var olan Demirspor geleneğini biz yaşatacağız, size inat-size rağmen!

Unutmayın, yaptıklarınızın hesabını soracak nitelikte bir nesil yetişiyor! Varın şimdi, rahat uykunuza geri dönün; tüm satılık kalemleriniz ve yerel medyanızla...

Yorumlar

Unknown dedi ki…
su faturalarının arka yüzünden rant saglamaya devam ediyor zaten Adana Demirspor ile ilgili ne kadar demeç varsa orda acaba neden?
Onur BİÇER dedi ki…
O kadar basit bahaneler gündemde ki...İlk aşama takımın 5 Ocak'tan çıkarılması. Çıkmadığımız yer değil hani. Çimler yıpranıyormuş, Adanaspor tek başına oynasa böyle olmazmış.

BEN HAZIRIM, HADİ GELİN ÜSTÜME KORKMUYORUM.
Semt Aşığı dedi ki…
Adana Demir - Adana derbisi bu ülkenin ilk 3 ne girer.Bu iki klüpden birinin kapanması demek.Adananın Herhangi bir alanda Türkiyenin iyi anlamda ilk 3 üne girdiği birşeyden vazgeçmesi demek.
Ben 25 yaşında 2 senelik Ktü elektrik mezunu bi adam olarak bunu düz mantıkla görüyorum.Peki siz ya ark niyetlisniz yada işin altında başka paydalar var...
Adsız dedi ki…
evet Adana'ya iki takım fazla Adanaspor derhal yok edilsin!!Ortalık bir pislikten temizler vatan görevi bu

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.