Ana içeriğe atla

KİM?

Uzun soluklu bir araştırma sonrasında sizlerle bazı şeyleri paylaşayım istedim, üzülelim, kızalım ama unutmayalım diye. Yazdığım yazıda neden Mustafa TUNCEL'i istemediğimi anlatacağım. Okursa umarım o da anlar. Yazıma başlamadan hemen önce belirteyim: Sayın Başkan bu satırları size hiçbir küfür etmemiş, ağzımdan tek bir kem söz çıkmamış bir taraftar olarak yazıyorum. Yaptığım tek şey beddua etmektir. Size beddua ediyorum Sayın Başkan.

Yazdıklarımın tamamına yakını belli yerel gazetelerin internet arşivlerinden oluşmaktadır.
1) Levent ERİŞ'in takımın başına getirilmesi ile ilgili olarak Mustafa TUNCEL “…………En son olarak yönetim ile yaptığımız değerlendirmede oy birliği ile Levent Eriş’i Demirspor’un başına getirdik” dedi…………. Başkanlık yaptığı dönemde Levent Eriş’in Vestel Manisaspor’u şampiyon yaptığını anlatan Tuncel, “Genç oluşu, futbolun gelişen teknolojik olanaklarından faydalanabilir…………. Eriş’in geçmişteki başarılarını takip ettik. Gerek yönetim, gerek seyircilerle iyi bir diyalog kurması başrol oynadı. İyi bir tercih yapmanın mutluluğu içerisindeyiz” şeklinde konuştu.” 23.06.2007

Başımıza başkan seçilmenizin hemen akabinde özlü ve düzgün Türkçenizi (içi dolu olsa cümlenin nasıl kurulduğu umurumuzda olmayacak ama), “Genç oluşu, futbolun teknolojik olanaklarından faydalanabilir.” cümlesi ile yakinen hissettirdiniz. Futbolun teknolojik olanakları derken acaba neyi kastediyordunuz?

“Yönetim ve seyircilerle iyi bir diyalog kurması başrol oynadı.” cümleniz ise teknik direktörümüzün yarıda bırakıp gittiği takımlar ve bu takımların taraftarlarının ERİŞ’e bakış açıları hakkında yaptığınız derinlemesine araştırmaların bir meyvesiydi.

Yapmış olduğunuz “iyi” tercihin mutluluğunu yaşarken, davul-zurna ile karşılanmış ve yarı yolda bırakılmış Sakıp ÖZBERK’in esamesi okunmuyordu artık. Çünkü taraftar her ne kadar ÖZBERK’i istese de ERİŞ hakkında “seyircilerle iyi diyalog kurduğu” bilgisini edinmeniz sizin herkesi (malum yüce kişilik hariç) karşınıza alabilmeniz için yeter de artardı bile.

Bakalım bu muhteşem seçim sonrasında ERİŞ verdiği beyanatla Sayın Başkanımızın ne kadar da iyi ettiğini kanıtlıyor muydu?

“Demirspor’un başarı istemesi şampiyonluğu arzulaması gelmemde en önemli nedendir. Karşıyaka ile sözleşmem vardı. Hiç tereddüt etmeden hedefleri büyük olan Adana Demirspor’u kabul ettim………….”

2)“Şimşek’te nokta transfer”

Giresunspor’un süper yeteneği Burak imzayı attı…………. Tuncel, “3 değişik mevkiiye 3 oyuncu daha alacağız. Kamp zamanına kadar, hatta kampta da transfer yapabiliriz. Çok acele etmiyoruz………….”dedi. 27.06.2007

Bakalım Sayın Başkanımız, içi futbol bilgisi ve yönetici vakarına yakışır bu sözleri sarf ettikten sonra neler olmuş:

Mardinspor’dan Emre Güsar ve Rize Pazarspor’dan Gökhan Kula 02.07.2007

Orduspor’un takım kaptanı Alpago Cumhur Akbay 04.07.2007

Uşakspor'un sol kanat oyuncusu Serkan Özen 06.07.2007

Kocaelispor’dan santrafor Mehmet Akdemir 11.07.2007

Antalyaspor’un ön liberosu Levent Kartop 17.07.2007

Kasımpaşaspor’un santraforu Alper Salgın 21.07.2007

Mersin İdmanyurdu’nun sol kanat oyuncusu Ramazan Özay 28.07.2007

Arada bir tane de tarihini yakalayamadığımız var, Kenan Aslan 09.08.2007

Eskişehirspor’un stoperi Nezir Narin 10.08.2007

Altay’dan stoper Bora Rıza Kalyon 11.08.2007

Yorum yok Sayın Başkanım, yorum yok. Devre arasında alınan futbolcuları saymayacağım bile.

3) Sayın Başkanımız elbette ki bununla yetinmediniz. Bakın bir yöneticinin ağzına ne kadar da yakışan bir söz söylemişsiniz:

Adana Demirspor, Uşak önünde çok kötü bir oyunun ardından sahadan 2-0’lık mağlubiyet ile ayrılırken, maç bitiminde Kulüp Başkanı Mustafa Tuncel, “Balonumuz patladı………….” diye konuştu. 04.10.2007

4) Mali sıkıntımızdan kurtulmamız için ne düşünüyordunuz acaba?

Adana Demirspor Kulüp Başkanı Mustafa Tuncel’in “Kulübün tüzüğünü değiştirerek şirketleşeceklerini ve yeniden yapılanmaya gideceklerini” açıklamasının ardından………… 06.12.2007

Bu konu gerçi tartışılabilir bir konu ama zaten Belediye Başkanı’na bağlı olmaya alışmış bir takımın bir şirket başkanına bağımlı olmasında sakınca görmemişsinizdir. Tıpkı bizim sloganımız gibi bir ufuk sunmuşsunuz bizlere: Tam Bağımlı Adana Demirspor

5) Beş yıl içinde Türkiye’nin Milan’ı olacağımızı ilan ettiğinizde size gerçekten saygı duymuştuk. Çünkü hayalleri olmayanlar büyüyemezler. Hedefleri olmayanlar, oldukları yerde kalırlar ve ancak başarılı olanların yanlarından geçişlerini izlerler. Peki sizin gözünüzde beş yıl sonra Milan olacak takımımız şu anda neredeydi? Bunu anlamak için ERİŞ’in takımdan ayrıldığı gün yaptığınız açıklamaya bakalım:

“ERİŞ takımımızın büyüklüğünü kaldıramamıştır. Gidene kal diyecek halimiz yoktur.”

HAYIR!!! BUNU DEMEDİNİZ BAŞKANIM.

“Tuncel, Eriş’in ardından yaptığı konuşmada, “Takımda son haftalarda bir otorite boşluğu vardı. Bu nedenle de böyle olmasının çok daha doğru olduğuna inanıyorum. Eriş’in Vestel Manisaspor’a gitmesi bana göre doğru. Ne mutlu ki, Demirspor’un, şayet anlaşma sağlanırsa, teknik direktörü süper lige transfer oluyor” diye konuştu. 12.03.2008

6) Peki Aytaç DURAK ne demiş ERİŞ gidince:

Teknik Direktör Levent Eriş’in Demirspor’dan bir sezon için 400 bin YTL’ye anlaşmasına karşın 380 Bin YTL’sini aldığı şeklindeki bir soruya da Durak, “………… Hak ettiği parayı vermeleri gerekirdi. Bu konuda yanlış yapmışlar. Ben müteahhitlere fazladan ödeme yapıyor muyum? Tabiî ki yapmıyorum. Kimin ne hak edişi varsa o ödenir. Bu konuda yine söylüyorum, yanlış yapmışlar” diye konuştu. 17.03.2008

Sayın Başkanım, kimin parasıydı sokağa atılan?

7) Zorlu maçlar oynadık. Birçok rakibimiz oldu, çeşitli mağlubiyetler aldık. Görelim rakiplerimiz hakkında çeşitli dönemlerde kimler neler söylemiş:

Mustafa Tuncel: MİY maçı öncesinde. “Taraftarlarımızın büyük destekleri ile sahadan mutlaka galibiyet ile ayrılacağız.. Rakip rakiptir.. Rakibin küçüğü büyüğü olmaz..” 08.09.2007 (Keşke hep böyle konuşsaydınız.)

Gönderdiğiniz Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu: Çanakkale’nin ligin tabanında olmasının çok önemli olmadığını belirtirken, “Bizim düşüncemizde takımların durumuna bakmak yok. Her rakip ciddidir. Ciddiye almadığınız her rakip de canınızı yakar. Bu nedenle, Çanakkale karşılaşması bizim için gerçekten büyük önem taşıyor. Kazanıp, yolumuza devam etmek istiyoruz. 27.03.2008

Mustafa Tuncel ise takımın play-off müsabakalarına kalmasının hem kendileri için hem de tüm Adana için bir sürpriz olduğunu söyledi. Takımın bulunduğu konuma yakışmadığını anlatan Tuncel, ''Biz takımın birinci lige çıkma şenliklerini kısa bir süre ertelemiştik, cumartesi bunu coşkuyla kutlayacağız'' diye konuştu. Maça futbolcusuyla teknik heyetiyle ve taraftarıyla hazır olduklarını belirten Tuncel, ''Güngören Belediyespor, play-off müsabakalarında tüm rakiplerini eledi ve finale kaldı. Muhakkak iyi bir takım, ama Adana Demirspor'la baş edecek bir rakip olarak görmüyorum'' dedi. 29.05.2008

Bakın Başkanım size bizim değil de muhteşem motive ettiğiniz Güngören Belediye takım kaptanı Hamza’nın cevabını iletelim:

“Evet biz onların rakibi olamayız çünkü onlar yükselme grubunda biz ise Bank Asya 1.Ligindeyiz.” Sayın Başkanım siz Mustafa TUNCEL olarak dilediğiniz kişiden dilediğiniz sözü duyabilirsiniz; ama Adana Demirspor başkanı olarak size söylenen bu sözler sadece sizi değil bizi de ezmiştir. Sağolun.

8) Göreve talip olmak isteyenlerin cebine en az 10 milyon YTL koyması gerektiğini anlatan Tuncel, borçsuz kulübün olmayacağını, kulübü borçlu devraldığını ve borçlu devredeceğini bildirdi. 09.06.2008

Siz başımıza gelirken 10 milyon YTL koydunuz mu? Cebinizden takıma ne kadar aktardınız? Takıma para aktardıysanız, hibe ediyor musunuz? Hani Demirsporluluğumuzu sorguluyorsunuz ya? Biz de bir soralım dedik.

11.10.2007 tarihinde klubümüzün kendi bütçesinden otobüs aldığını biliyoruz. Bunu siz mi ödediniz? Bunun dışında ne kadar karşılıksız aktardınız?

9) Sayın TUNCEL, 09.06.2008 tarihli toplantınızda “Gülerginlerden, Dönerlerden, Kaymaklardan, Demirdallardan bahsedildi, o ruha sahip insanlar Demirsporu yönetsin diye açıklama yapıldı ama istiyorsanız onları mezardan çıkarın da onlar yönetsin o zaman bu klubü” şeklinde bir ifadeniz olmuş mudur?

Olduysa eğer neden bu ifadeden gocundunuz? Ne rahatsız etti sizi?

10) Adanaspor maçını, maçlara seyirci götürülmemesini burada yazmayacağım, çünkü burada rolü tek başınıza oynamıyordunuz. Onları da yakında yazacağım.

Yorumlar

geyik1940 dedi ki…
Demirsporlu olmak şeref, onur, gururdur dedik, gereğini yaptık ama ne yazık ki yönetim ve Tuncel yapamadı. Ne dediğinin farkında değildi, üstelik hala değil!

Giderayak Demirspor'a zarar vermeye devam ediyor. Yeter artık ya, hakikaten YETER!
Adsız dedi ki…
ne aytac durak nede mustafa tuncel ARTIK YETER!!! TAM BAGIMSIZ ADANADEMİRSPORU İSTİYORUZ..

ezik turuncu bir insanın cabasıyla bank asyaya cıkıyorsa bizde aytac durak olmadan taraftarımızın ve bagımsız demirspor yönetiminin cabalarıyla sampiyon oluruz. yürekli futbolcularımız olsun taraftarımız zaten harika .. o zaman bekle bizi süper lig .. yoksa gerisi 2 b dewam

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.