Ana içeriğe atla

AYTAÇ DURAK'I NEDEN İSTEMİYORUZ? -2-

Onursal Başkanlık

Sayın DURAK siz takımımızın onursal başkanısınız. Önce bu başkanlığınızın dayanağı nedir onu göstereyim.

Adana Demirspor Kulübü Derneği Tüzüğü’nün “Kulübe Üye Olmak” başlıklı 10 uncu maddesinde kulübe maddi ve manevi bakımdan önemli destek sağlamış bulunanların yönetim kurulu kararı ile onursal üye olarak kabul edilebileceği hükme bağlanmıştır.

Kulübe sağlamış olduğunuz maddi ve manevi destekten dolayı yönetim kurulumuz size onursal başkanlığı layık görmüş. Açıkçası ben manevi desteğinizi hissetmiyorum. Maddi ve manevi destekle ilgili olarak ise son dönemlere ilişkin tespitlerim şu şekilde:

Tarih 27.03.2007: Adanaspor ve Adana Demirspor’a 40’ar bin YTL’lik çek, ayrıca Otomobil Fuarı geliri olan 30 bin YTL’nin iki takıma 15’er bin YTL olarak dağıtılması.

Tarih 17.04.2007: Adanaspor ve Adana Demirsporlu futbolculara moral yemeği verilmesi.

Tarih 03.05.2007: Takımımıza yapılan spor kompleksinden sonra Adanaspor’a da tesis yapılması sözü verilmesi.

Tesis yapılması sözü verilmesinin sonrasında Adanaspor yöneticileri Osman SÜMER, Bülent UZEL, Bayram AKGÜL çeşitli fırsatlarda size minnettar olduklarını açıklıyorlar.

Tarih 09.08.2007: Bayram AKGÜL sizin iki takıma da eşit mesafede durma sözü verdiğinizi anımsatıyor.

Tarih 10.08.2007: Adanaspor Adana Demirspor’dan İlker ÖYMEZ’i bonservis bedeli ödemeden renklerine katıyor. Bayram AKGÜL sağladığı kolaylık için size teşekkür edip stoper sorunlarını sizin sayenizde çözdüklerini ifade ediyor.

Tarih 29.08.2007: Seyhan Belediye Başkanı Azim ÖZTÜRK, belediyelerinin imkanları dahilinde Adanaspor’a destek vereceğini açıklıyor.

Bu ifadenin sonrasında çeşitli suretlerde Adanaspor’a maddi destek sağlıyor. Bir açıklamasında belediye spor fonunun %57’sini Adanaspor’a tahsis ettiğini, kalanını Adana sporu için dağıttığını ifade ediyor. Bu dönem içinde tespit edebildiğimiz tek desteği Adana Demirspor’dan 50 tane kombine alması.

Tarih 08.12.2007: Sizin ve Adana Demirsporlu yöneticilerin gayretleriyle bir iş adamından temin edildiğini ifade ettiğiniz 400 bin YTL’lik çekin Adanaspor’a verilmesi.

Tarih 25.01.2008: Adanaspor’a tarafınızdan 100 bin YTL yardımda bulunulması.

Bu belirttiklerimin yanı sıra 11.07.2007 tarihinde Dengir Mir Mehmet FIRAT ile birlikte Adanapor’a Spor Toto Genel Müdürlüğü’nden yapılan kaynak kesintisini kaldırmak yönünde girişimde bulundunuz.

08.05.2008 tarihinde Adanaspor’u Erzurum deplasmanına havaalanından uğurladınız.

Bizimle ilgili gururumuzu kurtaracak neler yaptınız Sayın Aytaç DURAK? Tarsus’ta taraftarımıza yapılanlardan sonra, yaşananların talihsizlik olduğunu, bir sorumlu aramayacağınızı, işi tatlıya bağlamanın yollarını arayacağınızı beyan ettiniz. Peki ya Demir? Peki ya tamamen masum insanların da üzerine sıkılan ve sıkılmasına asla gerek olmayan biber gazından etkilenen çoluk, çocuk, bayanlar? Bu takımın taraftarını, bu şekilde mi temsil ediyorsunuz? Temsil ediyor musunuz?

Konya’da sıkılan biber gazı sonrasında adli merciler huzurunda gerekeni yapma hususunda bir inisiyatif aldınız mı? Son durum nedir?

Her iki takıma da verdiğiniz maddi ve manevi desteklerden tespit edebildiklerimiz ortada. Şimdi bu durumda şu soruları sormadan edemiyorum:

1)Neden sadece bizim onursal başkanımızsınız?

2)Desteğinin önemli bölümünü Adanaspor’a aktaran Azim ÖZTÜRK’ün Adanaspor yönetimindeki hakimiyetin boyutu nedir?

3)Adanaspor yönetimi tarafından herhangi bir simge ile onore edildiniz mi?

4)Adanaspor yönetiminde hangi ölçüde söz sahibisiniz?

5)Adanaspor yönetimi sözünüzü dinlemezse ne olur? Dinlemediği olmuş mudur?

6)Adana Demirspor yönetiminin sözünüzden çıktığı olmuş mudur?

7)Adanaspor yönetimi 01.10.2007 tarihinde Çatalan’da yapacağınız tesislere gitmeme kararı aldığını beyan etmiş, sonra bu kararından dönmüştür. 04.10.2007 tarihinde takımımız yönetimi mevcut tesisleri Adanaspor’a bırakarak Çatalan’daki tesislere taşınabileceğini beyan etmiştir. Beyanların arkasındaki mantıktan tamamen bağımsız olarak soruyorum: Bizim yönetim size biz bu tesislere gitmiyoruz diyebilir miydi?

Tespitler ortadayken sayın DURAK neden sadece bizim onursal başkanımızsınız, neden sadece bizim üstümüzde hakimiyet sahibisiniz? Üstünde hakimiyet kurmadığınız takımlardan da hizmetinizi esirgemediğinizi açıkça görmemize rağmen neden sizin hakim olmadığınız bir yönetimin ölü doğacağı ve Adana Demirspor’un ışığının söneceği beyan edilmektedir?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.