Ana içeriğe atla

İndirelim O Pankartı

Evet arkadaşlar, sevgili Şimşekler Grubu yönetimi. Hangi pankarttan mı bahsediyorum? Söyleyeyim : "Halkın Takımı Adana Demirspor" olanı.

En baştan belirtmekte fayda var. Aşağıda anacağım insanlar elbette tüm taraftara mal edilemez. Ama yaratılan ortamdan her Demirsporlunun zarar göreceği unutulmamalıdır. Burada zaman iğneyi kendimize batırma zamanıdır.

Halkın takımının taraftarı, her ne sebeple olursa olsun, nasıl bir muameleye maruz kalırsa kalsın, SUÇSUZ, GÜNAHSIZ, OLANLARDAN BİHABER, MASUM vatandaşın arabasına, eşyasına, canına, malına zarar vermez ! Bu nasıl bir ruh halidir, nasıl bir insanlıktır, taraftarlık bunun neresindedir? Bunu anlamak, başkasına, bir yabancıya anlatmak mümkün değil.

Mersin'e onlarca araç ile gidildi. Zarar görmeyen, camı kırılmayan neredeyse yok. Gören, Mersinlilerin yolda pusu kurduğunu, bizi taş yağmuruna tuttuğunu sanar. Halbuki ne maça gelirken, ne de maçtan dönerken ne bir Mersinli gördük, ne de bir Mersin İdman Yurdu bayrağı veya kaşkolu. Kendi otobüslerinin camını kendileri kıran bir grup insanla beraber döndük. Ben gördüklerimden utandım. Acaba kaç kişi utandı gördüklerinden, yaptıklarından? Bunca zarar ziyan içinde sadece bir otobüsü ayrı tutuyorum, ki o otobüsün içine biber gazı sıkılmış. Emniyet hücum borusu eşliğinde otobüsüne sığınan kalabalığı sığındıkları kapalı mekanda boğmak istemiş belli ki.

Yalnız kırılan camlar mı utandırdı? Ya edilen küfürler? Yoldan gelip geçen adamlara, kadınlara, çocuklara, evet çocuklara. Toplu bir cinnet seansı yaşandı otobana kadar. Ben bütün bu taşkınlıkları yapanların içten bir şekilde üzüldüklerine inanmıyorum. Eğer üzülselerdi, sadece 15 dakika sessizce üzüntülerini yaşayabilselerdi...

Olayları çığırından çıkaran polisin tavrıydı, evet, peki sormak isterim yolda arabaların dikiz aynalarını parçalayanlara. Çok delikanlı geçinenlere, asarık keserik diyenlere. Ulan, abileriniz coplanırken, hırpalanırken, bin bir kötü muameleye rağmen mücadele verirken siz neredeydiniz? Evde klavye başında çetleşirken, bıçaklarla - çakılarla oynarken, suratınızda en sert ifadelerle gezinirken iyi hoş. Demirspor isminden, Şimşekler Grubu isminden faydalanırken, nemalanırken şahane. Ama iş icraata geldiğinde, coplanan, direnen 10 kişinin arkasında kimse yok !

Bunları, cumartesi günü ne kadar üzüldüğümü, utandığımı, sinirlendiğimi aktarabilmek için yazdım. O gün bahsettiğim kişiler benim kadar üzülmüyorlardı buna eminim. Üzülseler, bizi bu hale getiren, Demirsporu çiftlik gibi yöneten Aytaç Durak ve Mustafa Tuncel'den bahsederlerdi. En basitinden bunların Adanaspor'un şampiyonluğundaki paylarını, bizim 14 senedir neden bu girdapta dönüp durduğumuzu sorgularlardı. İSTERSE AMATÖRDE OLALIM , AMA TAM BAĞIMSIZ OLALIM ULAN diye restleşirlerdi ! Ama yok, tam da bu ikilinin istediği gibi oynadılar rollerini ; taşkınlık yapan , yakan yıkan , küfreden taraftar olarak.

Tekrardan başa dönersek : İndirelim o pankartı, en azından bir süre için. Halkın takımı olmak, sözde kolay, özde zor. Ve ne zaman adımıza yakışır, insanlığa yakışır bir çaba içinde oluruz, o zamana kadar naftalinlere sarıp sandıklara saklayalım...

Yorumlar

adana spor dedi ki…
bu gerçekten çok güzel bir yorumdu. bunun üzerine bir şey denmez.
Zihn-i Spor dedi ki…
Tribün kontrolünün hiç bir anlamı yoktur aslında; önemli olan oto-kontrolu sağlamaktır. Taraftar bilinci ancak bu şekilde sürekli ve reel bir anlam taşır. Taraftar grubunun nicel büyüklüğünün; niteli yanında taşımadığı takdirde ne kadar anlamsız olacağının en büyük kanıtı olmuştur M.İ.Y maçı. Şimdi durup kendimize şunu sormalıyız; Daha fazla forma satışı; daha fazla bilet satışı; tribünde daha yüksek ses mi? Yoksa hayata karşı duruşu ile kendi kültürünü yaratmış bir taraftar grubu olarak her kulvarda farkınızı ve bilincinizi göstermek mi? Stada girer girmez gözlerimizi dolduran halkın takımı; soylu kavgam; tebe volimo pankartları sadece bir bez parçası değildir. Bunun bilincine vardığımız zaman güneşli güzel günlere uzanan mavi denizin lacivert delikanlıları olmakla gurur duymalıyız.
Adsız dedi ki…
Blog'daki en anlamlı, en cesur yazılardan biri..
Eline sağlık Mustava..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.