Ana içeriğe atla

TCDD Ankara Garı'nda Neler Oluyor?


TCDD Ankara Garı ve Meydanı‘nın, Türkiye Cumhuriyeti‘nin ve Başkenti Ankara‘nın oluşturulması ve geliştirilmesindeki simgesi, bağımsızlık için yakılan mücadele ateşinin yurdun dört bir yanına taşınması için kurulmuş demiryolları ağının odağı Ankara Garı bu gün yok ediliyor.
Cumhuriyet simgelerinin son kalesi olan Ankara Garı ve meydanı tarihten siliniyor ve Ankaralıdan koparılıyor.
TCDD Ankara Garı ve Meydanı, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulmak istenen bir katlı kavşak projesi ile hem delik deşik edilmek istenmekte hem de ısrarla bir otobana çevrilmeye çalışılmaktadır.
Toplumsal sorumluluk adına ve Ankara‘da yaşananlara dur diyebilmek adına tüm demokratik ve sivil toplum kuruluşlarını temsilen TMMOB Peyzaj Mimarları Odası ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından Ankara Garı önünde yapılacak katlı kavşak projesinin iptali ve Ankara Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu‘nun kavşak projesine onay vermesinin yürütülmesinin durdurulması yönünde 31 Ağustos 2007 tarihinde dava açılmıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi‘nin plan değişikliğine itiraz amaçlı açılmış davanın reddedilmesi üzerine Danıştay‘daki temyiz süreci devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi 14 Nisan 2008 Pazartesi günü iş gücü makinalarını Ankara Garı önüne indirerek İstasyon ve çevresinde yapacağı değişiklikte kararlı olduğunu göstermiştir.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu uygulamaya ve ihalenin iptal edilmesi yönünde ikinci bir dava açılacak olup Ankara Garı için Sürekli Eylem kararı alınmıştır.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi

Yorumlar

Flying Dutchman dedi ki…
O garın eski Oypa (Maltepe) tarafından girip çarşıdan geçerek Anadolu Ekspresine bindiğimiz günleri unutmamız mümkün değil. Selim Sırrı Tarcan ve 200 metre ilerisindeki gar Ankara'nın en melankolik yerleridir belki de.
vertumnus dedi ki…
Ne ilginç geçiştir o da. "Asker çarşısı"..Hüzünlü bir alt geçittir bence. Hep böyle gurbeti, özlemeyi falan çağrıştırır bana. "Champion Cafe" vardır orada, hiç girmediğim. Yıllardır "tüm ekmek melemen ... lira" yazar camında.

Gar, alt geçit, lunapark...Hayat ne garip, vapurlar felan...
yavuzy dedi ki…
Garların eski mimarisinin bozulup, rengarenk boyanmasına da çok sinirleniyorum. Ankara Garı, Demirsporludur; bu hareket bize yapılmıştır, her türlü desteğe varız...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.