Ana içeriğe atla

Kayyumlu-Kayyumsuz Demirspor #2

Kaldığım yerden devam edeyim. Hep beraber görelim kayyum ne yapar, yönetimlerimiz ne yaptı, neler yapıyorlar.

Gelirlerin dökümünün yapılması, tahsilinin üstlenilmesi

-Bizim takımda gelirlerin üzerinde temlikler vardır. İddaadan cebinize beş kuruş girmez. Çünkü eski yöneticiler yaptıkları borçları ödemezken, ceplerinden koyduklarını iddia ettikleri paraları, kulübün gelirlerine temlik koyarak, takır takır tahsil ederler. Ancak cebinizden koyduğunuz paranın belgesi yoksa, temlik koyamazsınız, diye bir düzenlemeyi getirmek ne hikmetse kimsenin aklına gelmez. Bizim kulübümüzün borçlarından dolayı stat gelirlerinden de cebimize beş kuruş para girmez. Ama bize borçları yapıp, temlikleri koyan yöneticiler, yönetimden ayrıldıktan kısa bir süre sonra yeniden kulübümüzün yönetimine girerler. Ortalık karışmaz. Doğru dürüst tepki oluşmaz. Birebir kalındığında sözünü esirgemeyenler vardır ama kitlesel bir hareket oluşmaz genelde. Basın sesini çıkarmaz, çıkaramaz. Bizim kulüpte gelir elde etmek için kolaycı yollara gidilir. Aslında gelir elde etmek önemsenmez. Örneğin kredi kartı projesine önem verilmez. Halktan para kaynakları oluşturma yoluna gidilmez. Kalıcı gelir oluşturulmaz. Proje üretilmez. Üretilen proje yönetimde olmayanlarca ya desteklenmez ya da baltalanır. Yardım geceleri düzenlendiğinde herkes telefonunu kapatır. Telefonunu kapatanlar bir sonraki dönem yönetici olur, kimse hesap sormaz. Kulübe yardım edeceğini söyleyen (boş tenekeden atan) ve bu şekilde reklamını bedavaya yaptıran kişiler, sonra yardım etmeyince kimsenin gıkı çıkmaz. Yönetimler de bu tür rezaletleri afişe etmezler. Çünkü kendilerinin de bir sürü zaafı vardır. Onlar ortaya dökülsün istemez. Kongre üyeliği aidatları toplanmaz. Gelir elde etmek için şampiyonluk söylemleri ile istisnasız her yıl taraftarın gözü boyanır, böylece kombine satılmaya çalışılır. Bir de nitelikli olup olmadığı umursanmaksızın paralı birinin yönetime girip kafasına göre at koşturması beklenir. Adam gibi gelir tahsil edilmesi için yapılan öneriler küçümsenir ve asla uygulanmaz. Hatta öneride bulunanlar dışlanır, camianın kötü adamı ilan edilir.

Gelirlerin doğru yerlere ödenmesi

-Adana Demirspor kulübünde gelirler doğru yerlere harcanmaz. Bunu "masraflar gereksizdir" kısmından okuyabiliriz. Sadece şunu ilave edeyim.Yaşı büyük futbolculara ödeme yapmaktan ayrıca bir haz alınır.

Yapılan işlere ilişkin hesap verilmesi

-Kayyum mahkemeye hesap verir ama bizde kimse kimseye hesap vermez. Kimse de kimseden hesap sormaz. Şeffaflık asla yoktur. O tür şeylerden uzak durulur. Böylece çok gizemli ve büyük bir iş yapılıyormuş izlenimi yaratılır. Kimse kimsenin ne halt yediğini bilmez, bilemez. Şeffaflık adına beceriksizce işler yapılır. Transfer ücretlerinin kamuyla paylaşılması gibi. Böylece takım içi dengeler patlayıcı ile patlatılır. İşin ilginci bunu "ben iyi şirket yönetirim" diyen yönetimler yapar. "Yahu özel sektörde ücret gizliliği esas değil midir? Aynı işi yaptırdığın adamlara farklı para ödediğini açıklayarak motivasyonu nasıl artırabilirsin, düşmanlığı körüklemez misin? Böyle şirket yönetimi mi olur be adam?" diyecek tek bir tane şahsiyet yoktur ortada. Mali tablolarımız açıklanmaz, harcamalarımız açıklanmaz. Temlikliler açıklanmaz. Gelirlerimiz açıklanmaz. Genel kurullarda hesap sorulmaz. Rekabet de yasaktır. Seçime tek liste gitmek zorunluluktur. İkinci kişi çıkarsa karıştırıcı olur. Kongre üyeliği el kaldırıp indirmekten ibarettir. İşlevsizdir. İşler perde arkasında ve dedikodu ile yürütülür. İcraat raporları sunulmaz. Periyodik bilgilendirme yapılmaz.

Şimdi ben kayyumun görevlerine, yani yapmakla zorunlu olduğu şeylere, yani kulübe getireceklerine bakıyorum. Sonra bizim yöneticilere ve kulübe bugüne kadar verdiklerine bakıyorum. Kayyum kulağıma hoş gelmeye başladı. Ne dersiniz? Hiç fena olmaz gibi. Kayyuma mı kalsak acaba?

Ya da şöyle sorayım, kayyum gibi yönetemiyorsa hiçbir yönetim bu kulübü, bizzat kayyumun kendisi yönetse daha mı iyi olur? Bana daha iyi gibi geldi. 

Yorumlar

yavuzy dedi ki…
Kayyuma kalmak, tabii ki kulaklara hoş gelmiyor. Ama görünen o ki bizi korkuttukları ve biz gidersek kayyuma kalır mahvolursunuz söyleminin gerçeği yok. Kayyum'u bir ara aşama olarak görmek mümkün. Kayyum gerekenleri yapar ve sonra yeni bir yönetime devreder. O yeni yönetimin, yine Gökoğlu, Tuncel vb isimlerin kendisi veya uydusu olmaması lazım. Yani kayyumu bu isimlerden kurtulmak için, bir ara dönem olarak görmek gerekli.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.