Ana içeriğe atla

Balıkesirspor:0-Adana Demirspor:1

Balıkesir'den galibiyetle döndük ve ilk üç puanımızı aldık. Deplasman galibiyetleri heerzaman değerlidir ve aslında üç puandan fazlasını ifade eder.

Maça tipik bir deplasman takımı görüntüsüyle başladık ve arkaya atılan toplarla boşluk bulmaya çalıştık. Ev sahibi takım ilk dakikalarda daha hareketliydi. Ancak devre sonuna kadar net bir pozisyonu olmadı. Maçın kırılma anları, tam devre biterken, kontra yakalandığımız topta sahanın en uzun boylu oyuncusu Ali Öztürk'ün altıpasta topa dokunamaması ve ikinci yarının başında da yakın mesafeden kafayla topu dışarı atmasıydı. İkinci yarıya Demirspor ayağa pas yaparak daha derli toplu girdi ve organize atakları oldu. Kanatları kullanmaya çalıştı. Ardından bir kornerle gol geldi. Golün ardından, maçın özet görüntülerinde yer almayan kaleciyle karşı karşıya net pozisyonlar kaçtı. Ali Kemal'in soldan getirip vurduğu bir top diretken dışarı gitti.

Göktuğ'un ilk hafta analizinde olduğu gibi, takımda mücadele azmi gayet iyi. Ancak bitirici oyuncu eksikliği göze çarpıyor. Forvetlerin uyumunun haftalar ilerledikçe oturacağını umuyorum. Yine de birbirlerine asist yapmaya çalışnaları iyiydi; bencil görünmediler. Ertan daha hareketliydi forvette; Aydın'la birlite bu hat daha da güçlencektir. Kanatlarımız sıkıntılı. Volkan Bekiroğlu, buraya iyi gelebilir. Maçın bizim adımıza en iyi oyuncusu, Yükseker Kardeşlerdi. Özellikle 34 numaralı, defansın göbeğindeki Erol, çok kritik toplar kesti ve maçın kaderini etkiledi. Futbolcuların hırsı, bazı pozisyonlarda sert müdahalelere neden oldu; Balıkesirpor'lu oyuncuların, hakemi etkilemeye yönelik abartılı düşüşleri de tansiyonun zaman zaman yükselmesini etkiledi. Hakem kimi zaman kontrolü kaybetti ama gereksiz kart kullanmayarak işin çığrından çıkmasını engelledi.

Maçta ilk 11, şu şekildeydi:

1. Emrah Tuncel
3. Caner Bulut
8. Koray Kurt
9. Ertan Koç
22. Oğuz Başaran
29. Burhan Coşkun
34. Erol Yükseker
44. Murat Akça
47. İlhan Aydoğdu
58. Ali Kemal Yükseker
77. Atahan Menekşe

Son olarak, Balıkesirspor taraftarı bize karşı oldukça centilmendi. Maç öncesi stat dışında ve maçtan önce yan tarafımızdaki tellere gelerek başarılar dilediler. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Maç öncesi takımı çağırdık, maç sırasında kimi zaman tezahürat girdik ve sonunda futbolcular tribüne geldi; kendilerine "gereken" serzenişlerde bulunduk. Umarım, aynı hırsları devam eder de ayak oyunlarının kurbanı olmazlar.

*Maçın özetini buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.