Ana içeriğe atla

AS Livorno Calcio



Hasret bitti ve şehrin asi çocukları yeni sezonun açılması ile birlikte sevgilisine kavuştu.Oynan güzel oyun ve net bir skorla galip gelinmesi de herkesi mutlu etti.
Urfa maçını geride bıraktıktan sonra da tabi ki gündemimizde uzun zamandır uğraş verdiğimiz, ''Acaba olur mu?'' diye hayaller kurduğumuz,ardından da ''yok canım, o kadar da değil'' dediğimiz Livorno maçı geldi çattı. HAyallerimiz gerçeğe dönüştü.

Aslında birçoğumuzun yakından tanıdığı, uğrunda forumların açıldığı ve şehir dışından başka takım taraftarlarınca organizasyonların yapılacağı AS Livorno Calcio'yu elimden geldiğince tanıtmak istedim.

İşe İtalyanlardan başlayalım. Akdeniz ülkesi olmasından ve ikliminin bizimki ile benzerlik göstermesinden dolayı Türklere çok benziyor bu İtalyanlar.Kuzey Avrupa ülkelerindeki gibi sarışın-mavi gözlü ya da Almanlardaki gibi Effenberg modunda kızıla çalan saçlar pek görmeyiz.Genelde bizler gibi kara kaşlı ve kara gözlüdürler.Bizler gibi konuşmayı, muhabbet etmeyi severler.Sıcak kanlıdırlar.
Futbol düşkünüdürler. Nerde bir top görseler direk futbol oynamaya başladıklarını duymuştum.Hatta uluslararası bir kongrede diğer ülke vatandaşları tenis, basketbol, golf gibi oyunlara yönelirken bir Türklerin bir de İtalyanların direk futbol topuna sarıldığını duymuştum.


Livorno şehri, İtalya'nın kuzeybatısında ''Tiren Denizi'' kıyısında bulunan bir liman kenti.Yaklaşık 200 bin nüfusu var.Daha önce Pisa kentine bağlı bir kasaba iken 1587 yılında ''Livorno Anayasası'' ile açık şehir halini almış. Bu anayasaya göre kim hangi ülke vatandaşı, ne suçu olursa olsun, dini ne olursa olsun buraya yerleştiğinde özgürce yaşama ve ticaret yapma hakkına sahip olmuş.Böylece bizim de tribünümüzde savunduğumuz ''kozmopolit'' tarzını kazanmış.İnsanların stadyumda, okulda ,diğer ortamlarda kendi görüşlerini bir kenara bırakamayacağını düşünürsek Livorno futbol takımının da bu görüşten farklı olmaması gayet doğal.




İtalyan kulübü 1915 yılında kurulmuş.Renkleri ''bordo-beyaz''. ASlında tam ismi ''Associazione Sportiva Livorno Calcio SrL '' Seria A'nın köklü takımı olmasına rağmen talihsiz bir şekilde düştüğü Seria B'de geçen yıl play off final maçında bizim 2 yıldır yapamadığımızı yapıp Brescia'yı eleyerek Seria A'ya tekrar yükseldi.
Lig başlayalı 2 hafta oldu ve sadece 1 beraberlikleri bulunuyor.

Maçlarını 1933 yılında kurulan ve 19.238 kişilik ''Stadio Armando Picchi'' de oynuyor.Total kapasitesi yaklaşık 20 bin olmasına rağmen UEFA standartları gereği kapasitesi düşürülmüş ve yaklaşık 15 bin kadar seyirci alınıyor.



Taraftarları oldukça ateşli ve ultras kültürünü benimsemiş olması,endustriyel futbola karşı duruşları,ırkçılık karşıtı görüşleri ve sosyal sorumluluklara önem vermesi açısından, halkın takımı imajında bizimle benzer diyebiliriz.''Brigate Autonome Livornesi'' isimli taraftar grupları var ve bizim gibi kapalı tribünün sol taraf kale arkasında duruyorlar.MEşale, pankart, sis bombası, kareografi...kısacası tribün adına her şey açısından oldukça renkli görüntüler oluşturuyorlar.Merdiven boşluklarının görülmemesi, sadece kafaların ve atkı-bayrakların görülmesi ise tam bir curva modu yaratıyor.





Şu anda takım kadrosunda en tanınan isim ise forvet hattında oynayan 99 numara sırt forması ile Cristiano Lucarelli.



Demirsor sahada olunca gazozuna da maç yapsa kazanmasını isterim.Eminim sahadaki birçok futbolcumuz da hayatında ilk defa böyle bir maça çıkıyordur.HAzırlık maçı da olsa kendisini en iyi şekilde göstermek isteyecektir.Maç sonucu ne olursa olsun tribünler açısından Türkiye'de ilk yaşanacak. Tam bir festival havasında geçecek günümüz. Türkiye'nin diğer tribünlerine ait insanları da aynı çatı altında göreceğiz.

Sağcı, solcu, aşağıda, yukarıda, zengin, fakir farketmez.Bizim maçımıza iki defa gelen adam ömür boyu Demirsporludur.Livorno bir kez daha Adana'ya gelirse Tüm Türkiye Demirsporlu olacak :)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Yaşasın dostluk, yaşasın barış, yaşasın kardeşlik. İyi ki Demirsporluyum.

Merih Güvenç
Adem Şahin dedi ki…
Bedelsiz 1 Duygudur Fiyakalı Duruştur DEMİRSPORLU Olmak ŞEREF ONUR GURURDUR.....
DexteR dedi ki…
AS LİVORNO CALCİO KAFİLESİ :

-Umberto Garfagnoli
-Rossano Bianchi
-Alessendro Bini
-Barbasso Lino
-Giovanni Vitali
-Dario Ristori (avukat)
-Cladio Nencioni (masör)
-Gianni Scappini (masör)
-Fabrizio Boccafogli (kaleci antrenörü)
-Michele Palmieri (kondisyoner)
-Gennaro Ruotolo (teknik direktör)
-Manlio Porcellini (doktor)
-Nelso Ricci (sportif direktör)
-Vittorio Russo (teknik direktör)
-Federico Dionisi (forvet)
-Alessendro Grandoni (defans)
-Nico Pulzetti (orta saha)
-Davide Marchini (orta saha)
-Romano Perticone (defans)
-Luigi Vitale (orta saha)
-Nelson Enrıque Lopez Rivas (defans)
-Martin Bergvold (orta saha)
-Dario Knezevic (defans)
-Davide Moro (orta saha)
-Antonio Filippini (orta saha)
-Alfanso De Lucio (kaleci)
-Francesco Benussi (kaleci)
-Gastan Andres Cellerino (forvet)
-Marcus Plinio Diniz (defans)
-Mirco Pieri (defans)
-Antonio Candreva (orta saha)
-Cristian Raimondi (orta saha)
-Francesco Tavano (forvet)
-Cristiano LUCARELLİ!!! (kaptan)

Livorno tam kadro geliyor arkadaşlar...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.