Ana içeriğe atla

Mondiali'de Dostluk Maçları...

Locomotive Anatolia ile ilgili olarak edindiğimiz bilgileri vermeye devam ediyoruz. Bugünü resmi maç yapmadan geçen takımımız biranın da nispeten pahalı olması nedeni ile (!) günü dostluk maçlarıyla değerlendirmeyi tercih etti...

Günün ilk maçında takımımız Berlin'in Kreuzberg semtindeki taraftarlarından oluşan Kreuzberg Antifa Kickers ile karşılaştı. Kreuzberg Berlin'de Türklerin en fazla bulunduğu semt olarak biliniyor. Takım kendisini, antifaşist, devrimci ve mevcut kapitalist düzene karşı savaşan kişilerin oluşturduğu bir topluluk olarak tanımlıyor. Bayan takımları 2006 yılında Mondiali Antirazzisti'de dünya şampiyonu olmuş.

Her ne kadar deneyimli de olsalar, ateşli sloganlar da kullansalar, Demirspor ile karşılaşınca işin rengi değişti tabi. Maçın takımımızın 1-0 üstünlüğü ile sona erdiği bilgisini aldık.

Cumartesi günü 3 maç oynayacak olan takımımız tek maç ile yarının koşullarına adapte olamayacağını düşünerek gün içinde 3 maç daha yaptı.

Bu maçların ilki Bremen'den turnuvaya katılan Ahoi Bremen'e (Ahoi Antifa Kickers Bremen) karşı idi. Ahoi Bremen'in turnuvaya bu altıncı katılışı. Değişik politik görüşleri bulunan ama aynı çatı altında toplanmayı başarabilen bir takım olmaları ile övünüyorlar. Turnuvadan beklentileri eski arkadaşlarını yeniden görebilmek ve yeni arkadaşlıklar edinmek.

Beklentilerini yüksek tutmadıkları anlaşılan Ahoi Bremen karşısında zorlanmadan 2-0 kazandık. Ancak sanırım, bileğimizin bükülmez oluşu onu bükme isteklerini de körüklemiş olsa gerek ki; Ahoi Bremen bir rövanş maçı yapmak istedi. Takımımız yorulmaya başlamasına rağmen "bir dostluk kampında" taleplerin geri çevrilemeyeceğini düşünerek çıktı sahaya. İşte bu sahaya çıkış Cuma günü maçlarındaki "fetret devri"ni oluşturdu adeta. 3-2 kaybettik.

Ancak rakiplerimizin içine sinmedi bu galibiyet ve bu kez Almanya karması diye tabir edebileceğimiz bir topluluk (daha önce maç yapanların da dahil olduğu bir ekip) maç teklif etti Şimşekler'e. Kardeşim "Yeter, başka zaman yeneriz, pardon maç yaparız." desenize. Bizim bitkin Tayfa maçlar da 20 dakika diye kabul etti maçı ve kendilerine müstahaktır 4-2 yenildiler.

Allahtan başka organizasyonlar devreye girdi de maç yapmaya ara verdiler.

Türkiye'den katılan tek takım olmamız, turnuvada sempati ile bakılan ve ilgi gösterilen bir ekip haline getirmiş durumda Tayfa'mızı. Özellikle Yunanistan'dan katılan ekiplerin takımımıza ilgi gösterdikleri ve dostluk mesajları verdiklerini iletiyor arkadaşlarımız. Panathinaikos ve Iraklis takımı taraftarları ile de üst turlarda karşılaşmayı umuyoruz. Olmadı 6 tane dostluk maçı da onlarla yaparız!!! Yunan arkadaşlar sıcak yaklaşımlarını bir adım daha ileri götürerek ekibimizle Yunanistan'da yayınlanan bir fanzin için röportaj yapmak istediler. Yazıyı yazmakta olduğum an itibarıyla (16.45 TSİ) röportaj devam ediyor. İlerleyen zamanlarda fanzinin ilgili bölümlerini veya ulaşabileceğimiz dokümanları yayınlayacağımızı umuyoruz.

Locomotive Anatolia yarın üç maça çıkacak. Üç galibiyet bekliyoruz kendilerinden. Lakin daha fazla önem verdiğimiz bir organizasyon var. Ekibimiz yarın TSİ 19.00'da Mondiali Antirazzisti'nin resmi radyosuna konuk olacak. İngilizce bir söyleşi gerçekleştirecek olan Tayfa'mız takımımızı en güzel sözlerle dünyaya tanıtmaya devam edecek. Mondiali'nin resmi radyosunu aradığımda http://www.asteriscoradio.it/ linki ile karşılaşıyorum. Umarım doğru adrestir ve yarın canlı yayında kardeşlerimizi dinleme fırsatımız olur.
Bologna'dan aktaracaklarımız bugünlük bu kadar. Onur Biçer, Ankara Tayfası, Ankara (?)

Yorumlar

türkayADS dedi ki…
Bologna'dan aktaracaklarımız bugünlük bu kadar. Onur Biçer, Ankara Tayfası, Ankara (?)
:))))))
ziggytheking dedi ki…
sözü adana merkez'e aktarmanız gerekirdi :)

biliyoruz ki locomotive bizi en iyi şekilde temsil ediyordur.
kebabman dedi ki…
Onur,sanki iletisimin cok zor oldugu olmadigi,baglantilarin sik sik kesildigi bir yerden tum gucluklere ragm,en gorev aski ile haber gecmeye calisan muhabir edasiyla yazmissin ..Iletisim derdi italya'dan mi kaynaklaniyor yoksa Ankara'dan mi? Hava muhalefeti nerede :-)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.