Ana içeriğe atla

AYTAÇ DURAK'I NEDEN İSTEMİYORUZ? -1-

Sayın Aytaç DURAK, sizinle ilgili aslında çok da kötü şeyler yazamayacağım. Bunun nedeni hangi amaçla olursa olsun, hangi sonuca ulaştırırsa ulaştırsın takımımıza bir şeyler katmanız.

Şunu belirtmeliyiz ki, biz nefret dolu bir topluluk değiliz, yazdıklarımdan sonra nereye varacağımızı neden bağımsız bir Adana Demirspor istediğimizi belki daha iyi anlayacaksınız. Kim bilir belki bu bağımsız Adana Demirspor’a siz de katkıda bulunacaksınız ki; bence bu sizin göreviniz! Bu sadece ve sadece sizin de kendi pencerenizi belki de bir an için bırakıp bizim penceremizden bakabilmeniz yoluyla mümkün olacaktır. İstediklerimden asla geri adım atmıyorum, BAĞIMSIZ BİR ADANA DEMİRSPOR İSTİYORUM, tek adam istemiyorum, taraftarın da sesini dinleyen bir yönetim istiyorum, yaptıklarını lütuf değil hizmet ve görevinin gereği olarak gören bir anlayış istiyorum.

Takımımıza verdiklerinizin kendinizden değil de Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun size verdiği yetkiden kaynaklandığını, daha doğrusu Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğunu size bahşeden Adana kentinin çok önemli bir bölümünü oluşturan Adana Demirspor taraftarının oylarının da katkısıyla bu yetkileri haiz olduğunuzu bilerek hareket etmenizi, takımımız üzerinde tahakküm oluşturmamanızı istiyorum. Son olarak tıpkı Mustafa TUNCEL’e yazdığımda söylediğim gibi size bunları ağzımdan tek küfür, tek kem söz etmemiş birisi olarak yazıyorum. Yaptığınız şeyleri kanıtlama imkanımız yok; bu nedenle çok da somut şeyler yazamayacağım. Ancak eğer Adana Demirspor’u çıkarlarınız uğrunda kullandıysanız, eğer bazı maçlarda takımımızı küçük hesaplar doğrultusunda yanlış yollara soktuysanız, eğer kukla yönetimleri iş başına getirmek suretiyle takımıma ve onun duruşuna zarar verdiyseniz, bilin ki yediğimiz biber gazlarının, çektiğimiz her türlü eziyetin, döktüğümüz her bir damla gözyaşının müsebbibi olacaksınız. Eğer bu varsayımlar yanlış ise sizden şimdiden özür dilerim. Ama eğer doğruysa Sayın Aytaç DURAK; size de beddua ediyorum. Bunları yaşamamızda payınız veya rolünüz varsa eğer, kat kat fazlasının önce sizden sonra ailenizden, çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkmasını diliyorum.

Aşağıda sıralayacağım hususların hepsi beni rencide eden, bazı şeyleri sorgulamamı gerektiren ve tamamıyla bazı yerel gazetelerin internet arşivlerinden alınan haberlerden kaynaklanmaktadır.

Yönetimlerimizin seçimi:

Sayın DURAK burada yazdıklarım aslında malumun ilanından öte geçmiyor. Herkesin bildiğini bir kez daha gösteriyorum.

"Büyükşehir Belediyesi ve Adana Demirspor Onursal Başkanı Aytaç Durak, önceki gün makamında kabul ettiği Adem Atılgan ve yöneticilerinin istifalarına "ONAY" verdi. Adana Demirspor'da kulüp başkanlığı ve yönetim kurulu için son sözü Büyükşehir Belediyesi ve Adana Demirspor Onursal Başkanı Aytaç Durak söyleyecek.

Mavi-Lacivertli ekibin en büyük destekçisi olan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adana Demirspor Kulübü Onursal Başkanı Aytaç Durak, Adana Demirspor'da kulüp başkanı ve yönetim kuruluna girecek isimleri belirlemek için çalışmalara başladığı öğrenildi."

Mehmet Gökoğlu, düzenlediği basın toplantısında “Daha iki yıl öncesi onursal başkanımız sayın Aytaç Durak’ın telefonlarına çıkmayanlar, bugün onursal başkanımız sayın Aytaç Durak’a işaret edilmek için kulisler yapmaktadırlar.” dedi. Adana Demirspor’da yarın yapılacak olağanüstü kongre için geri sayım başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın başkanlık için işaret ettiği Adana Barosu Başkanı Avukat İbrahim Gazioğlu’na büyük tepkiler geliyor.

Tarih 14.06.2007: Spor camiasının ve iş dünyasının tanınmış isimlerinden Osman Çetinkaya “Şahsım olarak yeni oluşturulacak yönetim kurulunda yeralmak istiyorum. Bizler spora ve Adana'ya maddi-manevi büyük hizmetler veren Başkanımız Sayın Aytaç Durak'ın yönetim konusunda yelpazeyi biraz daha geniş tutmasını arzu ediyoruz. Yıllardır Demirspor'u sırtlayan Başkanımızın kendine yakışanı yapacağını umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tarih 15.06.2007: Durak, "Kulüpler taraftarların desteğiyle ayakta kalmalıdır. Yönetim kurulu başkanı kim olacak? Eli cebinde olacak kişiler yönetimde olsun. Sayın Gazioğlu bütün ısrarlara rağmen yönetime girmeyi kabul etmedi. Kenan Şenbayrak, kulüp başkanı olabileceğini ve belediyenin belirleyeceği bir listeyle çalışabileceğini söyledi. Mehmet Gökoğlu kulüp başkanı olabileceğini ve çalışabileceği yönetimi kendisinin belirleyeceğini iletti. 4-5 kulüp başkanın daha ismi geçti. Sonunda Mustafa Tuncel'de karar kıldık. Adana Demirspor camiasına hayırlı olsun" diye konuştu.

Tarih 16.06.2007: Tuncel, görev bölümü için son sözü Büyükşehir Belediye Başkanı ve Demirspor Kulübü Onursal Başkanı Aytaç Durak’ın söyleyeceğini açıkladı. Sayın DURAK, bu ilk yönetim seçimi değil. Daha önce de böyle de oldu. Tamam, takımın onursal başkanısınız. Takıma göreviniz olan katkıyı da yapıyorsunuz. Lakin göz ardı ettiğiniz bir husus var, bu takım 1940’ta kuruldu, 68 yıldır ayakta, takım sizin değil. Ortalama 10.000 kişiye oynuyor ve siz öyle bir ortam oluşturuyorsunuz ki sizin onay vermediğiniz kişi/kişiler takımın yanına yaklaşamıyor. Sizin onayınız olmadan yönetim kurulamıyor, bırakın yönetim kurulmasını ipler o kadar elinizde ki ONAYINIZ OLMADAN GÖREV BÖLÜMÜ YAPILAMIYOR.

Sayın DURAK, dünyanın en iyi niyetli insanı bile olsanız ben böyle bir tahakküme, baskıya, monarşiye karşıyım. Siz, yönetimleri tayin edince ne oluyor, herkes size borçlu, herkes size minnettar, kimse yaptıklarınıza hayır diyemiyor, hayır diyen olursa sizin katkılarınıza yönetime gelecek olanlar da hazır.

Diyelim ki; elinizdeki gücü sonuna kadar iyi niyetle kullanıyorsunuz. 68 yıllık bu camiaya Aytaç Durak Spor dedirtmeye hakkınız var mı? Daha önceki yazımda sormuştum, yine soruyorum siz nasıl karşılardınız çalışacağınız kadroyu sadece benim belirlememi, arkadaşlarınızı benim seçmemi, hatta kızınızı vereceğiniz kişiyi bile benim belirlememi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bunu Hak Ettim...

Bugüne kadar yazdığım en zor yazılardan biri bu.  Yanımda küçücük iki çocuk vardı maçta, sevdim onları öptüm. Hatta babası yorulmuştu da aldım onu omzuma maçı bir süre birlikte izledik. O esnada çocuğun nasıl heyecanlandığını gördüm. Bacakları kasılıyordu, boynumun sıkıştığını hissettim. Sonra bağırdı ve akabinde ellerini vücudunu titreme alacak kadar sıktı. Bu çocuk sanırım 4,5-5 yaşlarındaydı. Tam benim kızımın yaşlarında. İşte o anda aslında anlamalıydım hak ettiğimi bu belayı. Çünkü ben de çocuklarımı bu acıya götürüyorum. Onlar acıya doğru yürürken, ben her Demirspor deyişlerinde mutlu oluyorum. Her mavi-lacivert deyişlerinde mutlu oluyorum. Onlar da bana başarı videosu gönderiyorlar.   Ben böyle bir babayım işte. Çocuklarının bu tür videolarına bakıp, duygulanan mutlu olan bir babayım. Onlara mavili, armalı kıyafetler alıp ellerimle uçuruma götüren bir babayım. Tabi ki Allah belamı verecek.  Kendi isteğim dışında görev yerim değiştirildi. Ailem paramparça oldu. Ta

NE OLDU SİZE?

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Bu bir tribün yazısıdır. Tribünlere yazılmıştır. Demirspor tribünlerine.  Sasa Polyester Sanayi A.Ş.  Baştuğ Metalürji San. A.Ş.  Beyteks Tekstil San. Tic. A.Ş.  Elita Gıda San. Tic. A.Ş.  Abdioğulları Plastik Ambalaj San. A.Ş.  Dioki Petrokimya San. A.Ş.  Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri San. Tic. A.Ş. Bu şirketler ISO kayıtlarına göre Türkiye’nin en büyük 300 firması içinde Adana’da faaliyet göstermekte olanlar.  Bu şirketlerden bir tane forma reklamı aldık mı?  Stad sponsorluğu?  Ne bileyim altyapı desteği?  Kim takımı fonluyor?  Murat Sancak ve ilişkili şirketleri, çevresi vesilesi ile kulübe kazandırdığı sponsorlar.  Adana bu, Demirspor bu. Bunu unutmamak gerekir. Ben Murat Sancak’ı bir başkan, bir ağabey olarak çok seviyorum ve çok takdir ediyorum. Kulübümüz üzerindeki emeklerini asla yok sayamam. Benim diyen Adanalıdan, benim diyen Demirsporludan daha fazla katkısı var kulübe.  Bugün dünya yıldızı futbolcu alırız almayız ama bekley

Adana Demirspor: 4 - Beşiktaş: 2

 Adana Demirspor varsa umut vardır. 3. kalecisi, yedek oyuncusu, sahası, tribünü fark etmez; Demirsporlu devam eder! Bugün 4-0'a getirdiğimiz maçtan iki farklı galip ayrıldık. İç sahadaki kayıpsız gidişat devam etti. 3. haftanın erteleme maçında, öncesinde hafta sonunun kaleci ve kırmız kart krizlerinin damga vurduğu, maç içinde ilk golü atan Belhanda'nın da fenalaşıp oyuna devam edemediği, 2008'li yedek kaleci, 2005'li yedek oyuncularla kadroyu tamamladığımız günde yine skor üretmeyi bildik; yediğimizden fazlasını attık. İşte kazanmanın yolu bu! Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan'la fileleri sarstık. Niang'ın dördüncü, Yusuf Erdoğan'ın üçüncü golleri oldu. Bu lige damga vuracağımızı biliyorduk; öyle olmaya devam ediyor.