Son beş maça girerken düşme potasında yer alan takımlarla mücadele edeceğiz. Belki de düşen takımı biz belirleyeceğiz. Play-off yolunda güçsüz fakat düşmemek için can çekişen takımlar ile oynayacak olmak bize avantaj mı dezvantaj mı sağlayacak bunu takımımızın maçlara bakışı belirleyecek.
Düşme potasındaki takımlar bugüne kadar iyi futbol oynamadılar. Bu dakikadan sonra da iyi futbol oynamayacaklar. Bundan sonra yapacakları tek şey hırslarını ortaya koymak, tekmeye kafa uzatmak, baskı kurmak olacaktır. Eğer takımımız bu maçlarda sabırlı olursa, mücadeleden kaçınmazsa bu durumu avantaja çevirerek hedefe ulaştıracak puanları alacaktır.
Onun için önümüzdeki maçlarda kapasite olarak bizden aşağıda olan takımlar ile oynayacağımızın bilinci ile kontrollü bir oyun oynayıp rakiplerin stresli ve galibiyet odaklı oyunlarını avantaja çevirmeliyiz. İlk yarıdaki rakibi bekleyen kontra atak üzerine kurulu oyun yapımız önümüzdeki maçlarda bizi hedefe ulaştıracaktır.
Ön-Not: Nesrin Olgun Aslan’ın hikayesini yazmaya başladığımda kimi zaman soğuk bir suyun ve karanlığın içinde, kimi zaman sonunda varabildiğim bir kıyıda hissettim kendimi. Yazmaya devam ederken önce zor tutuyordum gözyaşlarımı, bir noktadan sonra akmaya başladı hepsi. Yazımı, ağlayarak bitirebildim ancak…Kendisinin web sitesinden (http://www.nesrinolgun.com) ve dönemin Hürriyet Londra Temsilcisi Faruk Zapçı’nın anılarından yararlandım, teşekkürlerimi sunuyorum…Çok uzatmadan, Nesrin’in Hikayesi’ne başlıyorum… 1964 Adana Yüzme havuzunun kenarında 7 yaşında kara kuru bir kız çocuğu duruyor. Havuzun içinde Adana Demirspor Kulübü yüzücüleri. Erkekler çoğunlukta. Küçük kız etrafına bakıyor. Sadece 4 kız çocuğu var. Nesrin, Adana Demirspor’un 4 kızından biri oluyor o gün…Giriyor havuza. 1973 – 1975 Adana Nesrin, 16 yaşında. Yüzüyor. 7 yaşında girdiği havuzdan, kısa mesafede 100’e yakın madalya ve şilt çıkartıyor. Kışları masa tenisi oynuyor, Türkiye 2.liği, Türkiye 3.lüğü var. 17 yaşında mar...
Yorumlar